[Žinios trumpai] Izraelis bus įsiutęs: baigėsi Arabų valstybių lygos viršūnių susitikimas, skelbiama, ką nusprendė dėl Palestinos valstybės ir maisto krizės  ()

Per viršūnių susitikimą LAS valstybės narės paminėjo arabų pasaulio maisto krizę, tačiau neįvardijo pagrindinės jos kaltininkės – Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Alžyre įvyko dvi dienas trukęs Arabų lygos viršūnių susitikimas. Tai buvo pirmas toks įvykis nuo koronaviruso pandemijos pradžios, kuris vyko susitinkant asmeniškai. Apie tai rašo „Newsru.co.il".

Pranešama, jog viršūnių susitikime dalyvavo tik du trečdaliai iš kviestų lyderių. Manoma, kad tai demonstravo arabų pasaulio skilimą.

Po viršūnių susitikimo pabaigos buvo parengtas pranešimas apie rezultatus, kuriame nepasmerkiamas Rusijos įsiveržimas į Ukrainą, nors jis tapo maisto saugumo krizės „arabų pasaulyje" priežastimi.

Be to, dokumente kalbama apie būtinybę sukurti Palestinos valstybę, kurios sostinė bus Jeruzalėje. Tačiau neužsimenama apie kai kurių arabų šalių santykių su Izraeliu normalizavimą.

Komunikate taip pat raginama nesikišti į arabų reikalus kitoms regiono valstybėms, tačiau nei Turkija, nei Iranas, anot portalo, nėra minimi.

Arabų valstybių lyga yra organizacija, kuriai priklauso arabų valstybės ir net keletas draugiškų ne arabų šalių. Iš viso organizaciją sudaro 22 nariai, tarp jų Egiptas, Irakas, Libanas, Saudo Arabija, Kataras, Bahreinas ir kt.

 

Maskvoje buvo pastebėtas kitas krovininis lėktuvas iš Teherano. Teheranas paskelbė, kad kartu su Ukraina nori sukurti ekspertų grupę, kuri ištirtų faktus, kaip Rusija panaudojo Irano bepiločius orlaivius.

JT suskaičiavo, kiek maisto buvo išvežta per „grūdų koridorių". Jungtinio koordinavimo centro duomenimis, vien lapkričio 3 dieną iš Ukrainos uostų buvo eksportuota beveik 300 tūkst. tonų grūdų.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(6)
(1)

Komentarai ()