Saudo Arabija turi lazerį, galintį 100 % numušti visus Irano „šahedus“ – bet yra vienas kabliukas  (1)

„Silent Hunter“ sistema turi pakankamai galios tiesiogine prasme pradeginti 5 mm storio plieno lakštą 1000 metrų atstumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš kelis mėnesius Saudo Arabija iš Kinijos Liaudies Respublikos įsigijo lazerinę sistemą„Silent Hunter“, skirtą kovai su priešo dronais. Tačiau šį kovinį lazerį tiekė Kinija, ir tai viską apsunkina.

Pirmieji Kinijos tyliojo medžiotojo kovinio panaudojimo atvejai įvyko 2022 m. spalio pabaigoje. Tada keliuose epizoduose Saudo Arabija numušė 13 Irano bepiločių orlaivių „Shahed-136“ arba 100 % oro taikinių, kurie kėlė grėsmę energetikos infrastruktūros objektams. Apie tai rašo lenkų portalas „Defense24“.

Yra žinoma, kad Kinijos „Silent Hunter“ sistema turi pakankamai galios tiesiogine prasme sudeginti 5 mm storio plieno lakštą 1000 metrų atstumu. Ir pataikyti į „skraidančius mopedus“ (Irano dronus, Ukrainoje taip pramintus dėl skleidžiamo garso) iki 4 km atstumu nuo taikinio.

Good day at IDEX (Abu Dhabi). Visited the impressive „China Defense“ pavilion. Image is Poly Group's Silent Hunter directed energy system for close in defense. And sadly no, the potted plants do not make you feel like you are at the doctor instead of a global arms bazaar.pic.twitter.com/neAJF15MR5

— Tate Nurkin (@TateNurkin)February 18, 2019

 

Lazeris turi reguliuojamą galią nuo 30 kW iki 100 kW. Tai leidžia tiesiogine prasme „iššauti“ energijos spindulius ir per trumpą laiką sunaikinti daugybę dronų. Įdomu tai, kad „Silent Hunter“ veikia „kartu“ su Kinijoje pagamintu 3D TWA radaru, gebančiu aptikti nedidelius taikinius mažame aukštyje.

Kiek gali kainuoti lazerinė sistema „Silent Hunter“ ir 3D TWA radaras – duomenų kol kas nėra. Tačiau panašu, kad Kinija yra pasirengusi parduoti tokį „wunderwaffe“ (stebuklingas ginklas) tik ribotam savo mokiausių sąjungininkų ratui. Su kuriais jau yra bendradarbiavimo patirtis „strateginiuose“ projektuose gynybos srityje.

 

Pavyzdžiui, Saudo Arabija turi daugiau nei 120 vidutinio nuotolio balistinių raketų DF-3 ir DF-21, kurios buvo pirktos iš Kinijos 1980–2010 m. O 2021 metų gruodžio pabaigoje Saudo Arabija pradėjo kurti infrastruktūrą savo „raketų programai“, pasitelkusi Pekino pagalbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(3)
(39)

Komentarai (1)