Rusija ruošia tikrą sensaciją - Ukrainai gali smogti su super tankais „Armata“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2022-11-21 10:33
Laukiam "unboxing" tipo video.
bahuriux 2022-11-21 11:44
Javelinui nerūpi armata ar T62, nukala vienodai juos, šavo pramušimas apie 1 m plieno.
Dr. G 2022-11-21 11:48
Jei gerai pamenu, tai Javelin'as pramuša 1,1 m. O rusai GIRIASI, kad sarmatos šarvas yra 1 m. Taigi, net pagyros neatlaiko. P.S. O kartoninį bokštelį galima įveikti net su degančiom strėlėm DDDDDDD
kestutisz 2022-11-21 12:22
Ten ne visas taip "odnoznačno", šiuo aveju rimtai. Javelinas/NLAW tai taip, pramuš kai pataikys, bet tankas nebūtinai virs fakelu, o ekipažas kosmoso-desantininkais, nes užtaisymo automatas ne toks ir nevisai toje pačioje vietoje, plius atskirtas nuo ekipažo. Net kukrainiečių video kur iš arti rodo savo/trofėjinius naudojamus tankus - matosi jog neretas turi kumuliatyvo kiaurymių, vadinasi tikrai ne visada būna baigtis fatalinė, bent jau technikai. Ten net kažkoks niuansas yra, kad koks senas senas T62 netgi turi daugiau šansų išgyventi prieš modernią protingą raketą - ji tiesiog pereina vos ne kaip per sviestą ir nieko neranda ką sudetonuot. Ekipažui aišku šakės vien nuo kompresijos, bet įmetei dar kelis čmobikus - ir važiuoji toliau. Net kartonas armatoje ten irgi nelabai trukdo, ten dizaino elementas vizualiai praplatinti bokštelį (na ir paslėpti sensorius kurių jau dabar tikiuosi niekada ir nebegaus :)
Gastonio 2022-11-21 12:44
Gerai, kad paaiškini, bet sekančiame straipsnyje apie šitą tanką vis tiek bus paminėtas "kartonas". Ignorance jau toks dalykas... Dar tanke pagal viską turėtų būti aktyvi apsauga, ale numušinėti į tanką atskrendančias raketas/sviedinius, kažkas tokio, kaip Izraelio Trophy. Įdomu, kaip tai veikia prieš "top attack" ginklus. O ar pas Armata ne karuselės tipo automatinio užtaisymo mechanizmas? Bokštelis atrodo per mažas, kad talpintų konvejerio tipo užtaisymo mechanizmą, kaip Leclerc'e Skirtumas ko gero būtų tik toks, kad jei ir nutiks "cook off", sprogimo energija turėtų išeiti per bokštelį, bet nenužudyti kapsulėj esančio ekipažo.
Sausis 2022-11-21 13:09
Kad nelabai reikšmės turi, karuselės tipo ar ne, užtaisymo įtaisas. Kaip ruskių propaganda aiškina, ten ekipažas yra atsikirtas nuo amunicijos ir bokštelio, jis valdomas nuotoliniu būdu ir jame niekas nesėdi, todėl jam sprogus įgula turėtų nenukentėt. Kaip bus ištikrųjų, manau neužilgo pamatysim...
Gastonio 2022-11-21 13:13
Tai aš tai ir parašiau. Bet ei užtaisymo mechanizmas būtų bokštelyje, galbūt tankas dar galėtų grįžti savo eiga po pataikymo. O išlėkus bokšteliui, vargu ar nebūtų pažeistas variklio skyrius ir viskas, kas buvo aplink.
immortallt 2022-11-21 13:55
Karo eigą pakeis įsivaizduojami tankai?
HardAxe 2022-11-21 14:16
o kaip jie veikia ir kuo skiriasi?
justt 2022-11-21 15:25
Armata kaip ir naujesni tankai turi aktyvia apsauga, o cia jau bent kart buvo ykelta video kai ruskiu aktyvi apsauga suveikia ir taip apsaugo tanka
Gastonio 2022-11-21 17:02
kestutisz 2022-11-21 17:35
Jei labai trumpai - niekam ten ta įgula labai ir nerūpėjo, tiesiog į horizontalią karuselę nebetilpo naujesni šaudmenys. Teko padaryt vertikalią. O tada - žiū ir naujas feature - "negyvenamas" bokštelis, bo tarp karuselės ir patrankos ir taip vietos nebėr. Naujas variklis irgi ne iš gero gyvenimo - joks senas netelpa. O prie viso to dar prisideda, kad visas sovietinis sugebėjimas konstruot kažką - senai pamestas. Net su T8/0 gavos juokinga situacija, jog ukrainiečiai berods turi senais varikliais, o pseudo-sovietai naujesnius, dujų-turbininius, kurie ne tik kad genda, bet ir nesveikai ėda kurą, realiai stovėdamas ir vien sukdamas generatorių elektronikai gali labai greitai išnaudoti jį visą, tad tiek daug video kur tankas tiesiog ilgai stovi, nors į jį ten dronai mėto viską ką turi - turi užsikurt, kad bent pasitraukt. O čia dar naujesnis variklis, kurio net dar sovietam (su visu tų pačių ukrainiečių potencialu) nebuvo pavykę padaryt :) Ir čia tik viena detalė.
Gastonio 2022-11-21 19:53
Kad dabar naudojami T-80BVM turi paglbinę jėgainę, kuri palaiko visas tanko funkcijas, kol jam nereik judėt. Ir dujų turbina iš esmė labai patikimas dalykas, net T-80, didžiausias trūkumas - kuro sąnaudos, kas galioja ir kietiems tankams su tokia jėgaine. Na, dar ir šiluminis pėdsakas.