„Pasielgė kaip su kiaule“: paviešino, kodėl Girkinas išspirtas iš Ukrainos taip gėdingai  ()

Karo propagandistas Jurijus Kotenokas tai, kas atsitiko su Girkinu Rusijos kariuomenėje, pavadino gėda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsirado naujos informacijos apie tai, kas nutiko buvusiam Rusijos specialiųjų tarnybų karininkui Igoriui Girkinui-Strelkovui, kuris išėjo į frontą, bet greitai grįžo į Maskvą. Rusijos karo propagandistas Jurijus Kotenokas savo „Telegram“ kanale pranešė, kad Rusijos vadovybė elgėsi su Girkinu kaip su kiaule, o situacija tapo nauja Rusijos gėda.

„Girkinas grįžo iš Donbaso, apie kurį pranešė savo skaitytojams. Mano turimais duomenimis, su juo elgėsi kaip su kiaule“, – rašo jis.

Paaiškėjo, kad samdinys į karą atvyko savanoriu ir buvo preliminariai paskirtas į pareigas viename iš dalinių. Visą šį laiką Girkinas tarnavo, organizavo pristatymus, skatino mobilizuotuosius, tačiau po pusantro mėnesio paaiškėjo, kad jis jau seniai buvo atleistas. „Gėda. Paprastai tokiu gėdingu būdu atleisti iš darbo sužino, kas atsitiko, kai ateina atsiimti algos, ir jiems pasakoma: „ne prie to langelio pataikėt“, - rašo su situacija susipažinęs rusų propagandistas.

Maža to, anot jo, tas pats daroma ir su kitais rusų savanoriais, kurie tiesiog išmetami iš kariuomenės už tai, kad fronte bando užkirsti kelią kariuomenės pinigų išgaravimui. Kotenokas tvirtina, kad Rusijos kariuomenės žlugimas ir skilimas įsibėgėja.

 

Kodėl Girkinas galėjo būti atleistas? Tai galėjo nulemti kelios priežastys. Visų pirma, jis visą laiką aršiai kritikavo Rusijos karinę ir politinę vadovybę. Vadinasi, jis nelojalus ir gali vėl kelti kritiką į viešumą. Be to, jis yra gerai žinomas karo nusikaltėlis. Rusams karo nusikaltimai niekada netrukdė, bet teroristas Girkinas traukia dėmesį ir gali maišyti kai kurioms operacijoms. Tokioms kaip, pinigų plovimas.

(48)
(2)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: