[Žinios trumpai] V. Putinas girtas? Su taure rankoje paskelbė, kodėl daužo Ukrainą raketomis (Video)  (1)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kaip koks darželinukas teisinosi, kodėl jo pajėgos metodiškai naikina Ukrainos infrastruktūrą ir milijonai žmonių lieka be šviesos, vandens ir šilumos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-09 [Žinios trumpai] V. Putinas girtas? Su taure rankoje paskelbė, kodėl daužo Ukrainą raketomis (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 8 d., Vladimiras Putinas pripažino, kad Kremlius nepajėgus nugalėti Ukrainos fronte, todėl pasitelks pačius ciniškiausius ir amoraliausius metodus, kad Rusija dar ilgai nebūtų tapatinama su žodžiu „civilizacija“.

70-metis Rusijos Federacijos prezidentas, rankose laikydamas taurę šampano, pateikė naują priežastį masiniams raketų smūgiams į Ukrainą. Jei anksčiau propaganda skelbė, kad ukrainiečiai žiemą liko be šviesos ir šilumos siekiant paralyžiuoti geležinkelį ir atimti iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ginklų ir sviedinių atsargų tiekimą, šiandien versija pasikeitė. Pasak diktatoriaus, jį valdo banalus kerštas.

„Dabar kyla didelis triukšmas dėl mūsų smūgių kaimyninės šalies energetikos infrastruktūrai. Taip, mes tai darome. Bet kas tai pradėjo? Kas smogė Krymo tiltui, kas susprogdino elektros liniją prie Kursko atominės elektrinės, kas netiekė vandens į Donecką? Netiekti vandens milijoniniam miestui - tai genocido aktas“ - dėstė jis pašaipiai šypsodamasis.

 

Šie žodžiai skamba ypač ciniškai atsižvelgiant į vandens problemas Donecke ir gretimose gyvenvietėse, užimtose nuo 2014 m. Rusija valdė gyvenvietes Donecke, rėmė separatistus, bet reikalavo, kad Ukraina rūpintųsi jų gyventojų gerbūviu, net jei Ukrainos infrastruktūrą prižiūrinčios tarnybos ten nebūtų buvusios įleistos. Tai buvo tik propagandos triukas, kuriuo buvo siekiama prieš Ukrainą nuteikti Donbaso gyventojus.

Be to, dėl plataus masto invazijos Ukrainos kontroliuojamoje Donbaso dalyje prasidėjo didžiulės vandens tiekimo problemos. Viskas dėl aktyvaus apšaudymo ir infrastruktūros sugadinimo, kurios negalima pataisyti dėl vykstančių kovų. Tačiau Putinas apie tai nekalbės. Apie savo „genocido aktus“ jis niekada nekalbėtų.

 

Pasirinkti žodžiai yra juokingi. Jei Rusijos visuomenė leistų sau galvoti, Putino pripažinimas, kad jis iš keršto atakuoja civilinę infrastruktūrą, ir apibrėžimas, kad vandens tiekimo nutraukimas milijoniniam miestui yra „genocido aktas“, skambėtų kaip prisipažinimas prieš teisėją. Pagal paties Putino apibrėžimus, tai, ką jis daro, yra „genocido aktas“. Sąmoningai, tyčia, be karinių tikslų siekimo.

(13)
(7)
(6)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: