Itin slaptas Kremliaus „nuotolinių žudikų“ padalinys visiškai susimovė: štai kas vyksta su Rusijos raketomis  ()

Žurnalistė Julija Latynina mano, kad Rusijos programuotojai nė neįsivaizduoja, kokia yra aukšta Ukrainos oro gynybos kokybė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-16 Itin slaptas Kremliaus „nuotolinių žudikų“ padalinys visiškai susimovė: štai kas vyksta su Rusijos raketomis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Julija Latynina savo autorinėje laidoje „YouTube“ sakė, kad Rusijos Federacijoje nėra normalių specialistų, kurie galėtų tiksliai suprogramuoti raketas. Štai kodėl Ukrainos oro gynyba jas nesunkiai sunaikina.

Žurnalistė užsiminė apie „Bellingcat“ tyrimą, kurio darbuotojams pavyko rasti žmonių, susijusių su rusiškų tiksliųjų ginklų programavimu. Anot jos, jie kažkaip atlieka savo darbą.

„Be to, kad mažai raketų, taip pat mažai žmonių, kurie moka suprogramuoti raketas. Visi šie žmonės Christo Grozevo ir „Bellingcat“ tyrime įvardijami vardais. Bet esmė ir ta, kad kiekvienos raketos kelias turi būti užprogramuotas atskirai“, – kalbėjo žurnalistė.

Ji tiksliai paaiškino, kaip raketoms suteikiamos koordinatės: skrydžio trajektorija nurodoma atsižvelgiant į reljefą, o kiekvienos raketos kelias turi būti išdėstytas atsižvelgiant į reljefą, aplenkiant ir atpažįstant įvairias kliūtis. Teoriškai viena po kitos paleistos ar vienu metu paleistos raketos neturėtų skristi ta pačia trajektorija, nes oro gynybos sistemos gali labai lengvai jas numušti. Ir, kaip teigia Julija, būtent taip ir vyksta.

 

„Putinas, matyt, tiesiog neturi specialistų, kurie per savaitę galėtų suprogramuoti 200 raketų“, – reziumavo Latynina.

Latynina tvirtina, kad RF ginkluotosiose pajėgose dirbantys rusų programuotojai apie aukštą Ukrainos oro gynybos kokybę neįsivaizduoja ir į šį veiksnį neatsižvelgia. Tačiau, jos nuomone, svarbiausia, kad jie „neturi supratimo apie savo raketų kokybę“, o tai reiškia, kad jų kokybė yra labai prasta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(114)
(6)
(108)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()