Į Minską iš Rusijos atvyko specialus lėktuvas – tokių Kremlius teturi du vienetus, galimybės faktiškai neribotos  ()

Orlaivyje esanti įranga leidžia susisiekti su bet kuriuo pasaulio tašku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmadienį, gruodžio 19 d., Minsko oro uoste nusileido Rusijos Federacijos vyriausybinis lėktuvas, aprūpintas specialiu ryšių padaliniu. Informacija apie tai pasirodė Baltarusijos tinklaraštininko ir žurnalisto Antono Motolko „Telegram“ kanale.

Tai lėktuvas Tu-214, kurio registracijos numeris RA-64524.

Tai specialios paskirties orlaivis, aprūpintas ryšio mazgu ir specialiomis techninėmis priemonėmis, leidžiančiomis susisiekti su bet kuriuo skrydžio maršruto pasaulio tašku.

Be to, remiantis RA-64524 duomenimis, kurie yra „Flightradar24“ šaltinyje, lėktuvas iš Sankt Peterburgo (Pulkovo oro uosto) išskrido 18:12 ir nusileido Minske 19:18.

Specialiosios paskirties Tu-214, aprūpintas specialiu borto ryšio įrenginiu SBUS-214, skirtu Rusijos gynybos ministerijai. Lėktuvas pagamintas tik iš Rusijoje pagamintų komponentų, atitinkančių valstybės užsakovų reikalavimus, o jo skrydžio nuotolis yra ne mažesnis kaip 7200 km. Pagrindinė orlaivio paskirtis – suteikti vartotojui papildomų ryšio galimybių. Rusijos gynybos ministerija 2015 m. lapkritį pateikė dviejų orlaivių užsakymą. Pirmasis orlaivis buvo pristatytas 2018 m. kovo mėn., o antrasis – tų pačių metų birželį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(23)
(-21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()