Naujametinis Rusijos puolimas: užrašas ant atakavusio drono peržengia visas cinizmo ribas  (1)

Sausio 1 dieną Rusija į Kyjivo sritį nukreipė dešimtis „Shahed“ dronų. Dauguma jų buvo numušti, tačiau energetikos infrastruktūros objektai vis tiek nukentėjo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-03 Naujametinis Rusijos puolimas: užrašas ant atakavusio drono peržengia visas cinizmo ribas  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio 1-osios naktį Rusija į Ukrainą paleido ir vieną „Shahed-136“ su žinute ukrainiečiams. Apie tai savo „Facebook“ paskelbė Kyjivo srities policijos vadovas Andrijus Nebitovas.

Ant numušto „Shahed“ drono sparno fragmento rastas užrašas „Su Naujaisiais metais!!!“ ir sveikinimą iliustruojantys piešiniai.

„Galima sakyti, ir pigu, ir neskoninga! Tikrasis orkų stilius. Ir šios nuolaužos rastos ne fronte, kur vyksta sunkios kovos, o žaidimų aikštelėje, kur žaidžia vaikai. Tai viskas, ką reikia žinoti apie teroristų valstybę ir jos kariuomenę“, – komentavo Andrijus Nebitovas.

 

Sausio 1-osios rytą Kyjivo regiono karinės administracijos vadovas Oleksijus Kuleba „Telegram“ puslapyje pranešė, kad rusai į regioną paleido apie 30 bepiločių orlaivių, nukreiptų į energetikos infrastruktūrą. Per ataką įsibrovėliai sugebėjo apgadinti vieną iš infrastruktūros objektų, bet aukų išvengta. Kyjivo regiono oro gynyba sunaikino daugumą dronų, bet žala elektros tinklams vis tiek buvo padaryta.

(5)
(19)
(-14)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: