Ukrainos kariai sumalė į miltus grėsmingiausią mitą apie „Wagner“: skelbiama, kas vyksta Rusijoje (Video)  ()

Bachmutas „wagneriečiams“ tapo pabaigos pradžia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kažkada buvusi „elitiniu daliniu“, nuo pat pradžių veikusi neteisėtai ir V. Putino režimo užduotis vykdžiusi karštuose taškuose, „Wagner“ grupuotė suklupo Ukrainoje. „Wagneriečių“ nuostoliai šiandien tokie dideli, kad patrankų mėsa dabar verbuojama visą parą, o patikėję „aukso kalnais“ gyvena daugiausiai dvi savaites.

Nuo „elito“ iki maniakų

Taip vadinama privati karinė bendrovė „Wagner“ naują verbavimą pradėjo, praėjus kelioms dienoms po visapusiškos Rusijos invazijos į Ukrainą. Kandidatams į „artimąjį užsienį“ buvo panaikinti anksčiau galiojantys apribojimai. Sutartys buvo pasirašomos ir su tais, kuriems anksčiau net pasvajoti apie tai negalėjo: skolininkais, neturinčiais užsienio paso. „Žalia šviesa“ buvo uždegta, gimusiems Donecko ir Luhansko srityse, taip pat Kryme.

O po to, kai žlugo Rusijos planas greitai užgrobti Ukrainą, Jevgenijus Prigožinas ėmė verbuoti tuos, kurie kelia atvirą siaubą. Ir jei iš pradžių sakydavo, kad į laisvę bus paleisti tik tie, kurie nuteisti už smulkius nusikaltimus, viskas pasikeitė. Į karą imta siųsti net nuteistus žudikus ir maniakus.

Vienas iš naujausių patvirtintų atvejų – Rusijos Federacijos Saratovo srities organizuotos nusikalstamos žudikų grupės lyderio, nuteisto kalėti 25 metus, žūtis. Andrejus Berežnychas buvo žinomas dėl daugybės didelio atgarsio sulaukusių pasikėsinimų 90-aisiais bei vietinio televizijos kanalo pastato apšaudymu. Jis buvo nuteistas 2012 m., o po 10 metų buvo užverbuotas į „Wagner“ ir išsiųstas į Ukrainos teritoriją. Ukrainoje kovojo ir buvo nužudytas. Artimieji gavo pranešimą, kad kad Berežnychas „didvyriškai žuvo mūšyje“.

Rusijos kaliniai susiviliojo pažadais - amnestija po šešių mėnesių dalyvavimo kare ir stabilus „atlyginimas“. Tačiau svarbiausia priežastis - patirti „laisvės gurkšnį“. Kaliniui tai tarsi narkomanui dozė. Tačiau abiem atvejais rezultatas tas pats – mirtis.

Gyvena dvi savaites

 

Žmogaus teisių projekto „Gulagu.net“ vadovo Vladimiro Osečkino teigimu, „wagneriečių“ nuostoliai kare Ukrainoje siekia mažiausiai 50 proc. Patys verbuotojai, lankydamiesi vienoje iš Rusijos kolonijų, pripažino, kad „praradimai dideli, maišų užtenka porai savaičių“. „Maišais“ jie vadina kalinius, kurių likimas nulemtas.

„Wagneriečių“ nuostoliai Ukrainoje jau tokie dideli, kad Rusijos Federacijoje atsirado kapinės, skirtos tik jiems.

Bachmutas -  pabaigos pradžia

Šiandien samdinių „šeimininkas“ Jevgenijus Prigožinas, bendraudamas su Rusijos propagandistais, bando pateisinti Rusijos Federacijos nesėkmes Bachmute, tačiau iš tikrųjų pripažino, kad rusų okupantų galimybės pasiekė maksimumą.

 

Tai svarbus Prigožino posūkis. Dar spalį jis tikino, kad PMC „Wagner“ per dieną žengia 100-200 metrų į priekį. Dabar jis tvirtina, kad Ukrainos gynyba Bachmute negali būti pralaužta. Anot Prigožino, „wagneriečių“ puolimo operacijos yra alinančios, nes kiekvienas namas Bachmute yra „tvirtovė“, ukrainiečiai turi gynybines linijas kas 10 metrų, o Rusijos kariai turi „išvalyti pastatą po pastato“.

Esant tokia padėčiai V. Putino „virėjas“ pradėjo informacinę kampaniją, kad dėl nesėkmių galėtų apkaltinti Rusijos gynybos ministeriją. Prigožinas stengiasi išvengti atsakomybės už tai, kad nepavyko paimti Bachmuto.

Daugelio karo ekspertų nuomone, šis Ukrainos miestas, kuriame vyksta įnirtingos kovos, yra pabaigos pradžia kadaise buvusiems „neįveikiamiems wagneriečiams“.

 Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, nuo plataus masto invazijos pradžios jau buvo likviduota 108 910 įsibrovėlių.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: