„Tai galingi SBU agentai“: Rusijoje skelbiama, kas vienu smūgiu nužudė kelis šimtus okupantų  ()

Pasak žurnalisto Andrijaus Caplienkos, Rusijos žiniasklaidai buvo įsakyta skleisti informaciją apie Ukrainos kariškių „masinę mirtį“ ir nekalbėti apie RF ginkluotųjų pajėgų generalinį štabą Makijivkos profesinės mokyklos išpuolio kontekste.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-07 „Tai galingi SBU agentai“: Rusijoje skelbiama, kas vienu smūgiu nužudė kelis šimtus okupantų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žurnalistas ir karo korespondentas Andrijus Caplienka paskelbė apie Kremliaus nurodymą Rusijos žiniasklaidai, kaip nušviesti Rusijos kariškių žūtį Makijivkos 19-osios profesinės mokyklos pastate.

Žurnalistas apie tai rašė savo „Telegram“ kanale, remdamasis savo šaltiniais.

„Dėl Makijivkos Rusijos informacinė mašina dabar priversta skubiai gesinti nepasitenkinimo karu ugnį“, – sakė Caplienka.

Žurnalisto teigimu, Maskva nori nukreipti visuomenės dėmesį nuo Rusijos Federacijos generalinio štabo, perkeldama atsakomybę padalinių vadovams okupuotose Ukrainos teritorijose.

Tam Rusijos žiniasklaida turi įgarsinti daugybę įvykių versijų, taip sukurdama chaosą Rusijos Federacijos informacinėje erdvėje. Tuo pačiu žurnalistams nerekomenduojama susitelkti į versiją apie mobilizuotųjų naudojimąsi mobiliaisiais telefonais.

„Pamažu iš šių versijų chaoso išsikristalizuos pagrindinė. Būtent galingų SBU agentų buvimas Makijivkoje atvedė į rusų okupantų susitelkimo vietą“, – rašo korespondentas.

Rusijos žiniasklaidos teigimu, Ukrainos „agentai“ taip pat turėtų būti įtraukti į Donecko viešbučio išpuolį, dėl kurio per savo gimtadienį buvo sužalotas buvęs „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas.

Remiantis Kremliaus reikalavimu, Rusijos žurnalistai, kalbėdami apie Makijivką, neturėtų minėti Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo. Oficialų nuostolių skaičių rekomenduojama didinti palaipsniui, vengiant apvalių skaičių. Tuo pat metu žiniasklaida turėtų sutelkti dėmesį į „masinę kariškių mirtį“ iš Ukrainos pusės, naudojant žuvusių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karių asmens duomenis.

 

Žurnalistai taip pat privalo „paaiškinti“ rusams, kad tik viena HIMARS raketa pasiekė RF ginkluotųjų pajėgų bazę. Profesinės mokyklos griuvėsių nuotrauką rekomenduojama apibūdinti kaip „griuvėsių analizės rezultatą“.

Caplienka teigė, kad direktyvą parengė Vladimiro Putino administracijos vadinamasis „Viešųjų projektų departamentas“. Žurnalisto teigimu, šio departamento darbo suaktyvėjimas leidžia manyti, kad dabartinė „socialinė ugnis“ kelia pavojų Rusijos Federacijos prezidentui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: