Tai bus nepaprastas „Bradley“: skelbiama, ką iš tikro JAV atsiųs Ukrainai  ()

Pentagonas papasakojo, kokią „Bradley“ modifikaciją gaus Ukraina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina gaus „Bradley“ pėstininkų kovos mašinos M2A2 ODS versiją.

Tai pareiškė vyriausiasis Pentagono atstovas Patas Ryderis, rašo „The WarZone“.

M2A2 ODS (angl. Operation Desert Storm) modifikacija buvo sukurta remiantis patirtimi, kurią JAV įgijo per 1991 m. Irako karą (operacija „Dykumos audra“).

Ant M2A2 ODS buvo sumontuota FBCB2 (angl. Force XXI Battle Command Brigade and Below) – kovinės informacijos ir valdymo sistemos, leidžiančios keistis informacija su žvalgybos palydovais ir visais padaliniais, turinčiais panašius įrenginius.

Pėstininkų kovos mašina taip pat gavo ELRF (angl. Eye-safe Laser Rangefinder) lazerinį nuotolio ieškiklį iš „Fire Control Systems“, kurio nuotolis yra iki 10 km.

Be to, kovinėse mašinose sumontuota taktinė navigacijos sistema TACNAV (angl. Tactical Navigation System) su GPS imtuvu. M2A2 ODS įdiegta DCS (angl. Digital Compass Systems) skaitmeninės orientacijos sistema.

Kovinėje mašinoje sumontuotas termovizorius. Šio modelio apsaugą pagerino infraraudonųjų spindulių pasyvios apsaugos nuo prieštankinių ginklų sistema.

 

Be to, šioje konfigūracijoje buvo pakeistas erdvės organizavimas įgulos skyriuje. Vietoj atskirų kėdžių ten buvo įrengti du suolai po tris sėdimas vietas. Patirtis parodė, kad tai leidžia kariams greičiau palikti šarvuotį.

„Bradley padės Ukrainai saugiai perkelti karius į didelės rizikos zonas ir pasiūlys platformą su tvirtais prieštankiniais ir priešpėstiniais pajėgumais“, – sakė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(0)
(84)

Komentarai ()