Kaip Rusija sugebėjo taip susimauti? Skelbiama, kas realybėje nutiko su Maskvos oro gynyba  (1)

Maskvos oro gynyba egzistuoja tik popieriuje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip Kremlius padarė skyles „skyde“ virš Maskvos?

Pasak karo eksperto Ivano Kiričevskio, viskas atrodė taip, kad rusai iš tiesų į Maskvą atvežė papildomų oro gynybos sistemų.

Tačiau, kita vertus, gana monstriškas darinys turėtų užtikrinti teroristinės šalies sostinės priešraketinę ir oro gynybą. Kalbame apie 1-ąją oro gynybos armiją, kurią sudaro dvi priešlėktuvinių raketų divizijos su S-300 ir S-400 sistemomis, viena priešraketinės gynybos divizija ir paramos padaliniai.

Atrodytų, kad rusams iš principo nėra ko bijoti su tokiu galingu priešraketiniu skydu virš Maskvos. Bet panašu, kad tokiame „skyde“ skyles padarė pats Kremlius. Dabar jis turi pagrindo bijoti kiekvieno Ukrainos judesio.

Siekdami bombarduoti Ukrainos miestus S-300 kompleksais, rusai prarado nemažą dalį paleidimo įrenginių, kurie dengė beveik fronto liniją, Rostovą ar net neliečiamą Sankt Peterburgą.

Iš tiesų, rusai turi 7000 raketų rezervą oro gynybos sistemai S-300, kurios gali būti panaudotos smogti Ukrainos civilinei infrastruktūrai. Bet niuansas tas, kad į šį skaičių įeina ne tik 5V55 tipo raketos ir jų modifikacijos, bet ir 48N6 bei jų modifikacijos, kurios taip pat šaudomos iš S-400. Todėl sprogimai pasiekia net Engelso oro bazę.

 

Su Maskvos priešraketine gynyba – atskira įdomi ir spalvinga istorija. Siekiant apsisaugoti nuo potencialaus priešo tarpžemyninių balistinių raketų aplink Maskvą, A-135 „Amur“ komplekso 53T6 tipo raketoms yra skirtos 68 paleidimo šachtos. Jos pradėtos naudoti dar aštuntajame dešimtmetyje.

2010-aisiais „Amur“ kompleksas beviltiškai paseno, o visi raketų reglamentuoti terminai buvo išnaudoti. Vietoj jo turėjo ateiti A-235 „Nudol“ kompleksas, tačiau Rusija negalėjo pradėti masinės jo gamybos. Tačiau „Nudolui“ jie rado kitą „pritaikymą“ – karts nuo karto pagrasinti, kad Elono Musko palydovai bus numušti šia sistema.

 

Patys rusai tikrai supranta, kad Maskvos oro gynybos ir priešraketinės gynybos sistemos egzistuoja veikiau „ant popieriaus“. Priešingu atveju jų propagandistai nebūtų pasakoję pasakų, kad, pavyzdžiui, jie turi 400 taktinių branduolinių užtaisų oro gynybos sistemai S-300.

Taip, Naujųjų metų naktį maskviečiai nebėgo prieglobsčio skambant sirenoms. Bet tai nereiškia, kad sprogimai jų nepasieks.

Tačiau Rusijos energetikos infrastruktūroje jau buvo sprogimų. Tai tikrai labai gerai. Kuo labiau sugrius Rusijos elektros energijos tiekimo sistema pramonei, tuo jai bus sunkiau gaminti aukštųjų technologijų ginklus. Kaip, pavyzdžiui, sparnuotąsias raketas naujoms atakoms prieš Ukrainos miestus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(186)
(2)
(184)

Komentarai (1)