Kremliuje to niekas nenumatė: Ukraina kardinaliai pakeitė HIMARS taktiką ir visiškai paralyžiavo Rusijos puolimą  (1)

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pakeitė taktiką ir veiksmingai užkerta kelią Rusijos karinės vadovybės bandymams surengti plataus masto puolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliuje sumanytas naujas didelio masto Rusijos ginkluotųjų pajėgų puolimas nuvylė: Ukrainos kariai pakeitė taktiką ir efektyviai kovoja su priešu.

Rusijos istorikas ir politikas Dmitrijus Černyševskis apie tai kalbėjo savo vaizdo dienoraštyje „YouTube“.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pakeitė HIMARS ir kitų didelio tikslumo ginklų naudojimo taktiką. Anksčiau jie buvo naudojami RF ginkluotųjų pajėgų sandėliams ir sprendimų priėmimo centrams naikinti. O dabar pereita prie gyvosios jėgos sankaupų naikinimo.

Tai buvo Kijevo atsakas į Rusijos bandymus išmesti į frontą dideles mobilizuotų pėstininkų mases, kad būtų sukurtas smūgio kumštis ir naujas didelis kontrpuolimas.

„Rusija turi vieną lemtingą bėdą: dabar ji neturi kaip pulti, nebent sutelkdama dideles pėstininkų mases. Rusijos Federacijos tankai išmušti, aviacija nesugeba išspręsti problemų mūšio lauke, sraigtasparniai numušami visuose aukščiuose, artilerija prarado savo buvusius pajėgumus. Vienintelis koziris – Rusijos vadovybės rankose liko didelės mobilizuotų pėstininkų masės. Jie yra prastai apmokyti ir gali būti tik pajėgos, jei bus surinkti į dideles mases ir įmesti į vieną vietą – bet jie tampa itin pažeidžiami dėl didelio tikslumo ginklų smūgio, o tai ir vyksta šiandien“, – sakė Černyševskis.

 

Ryškiausias šios taktikos pavyzdys – Naujųjų metų išvakarėse Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgis Makijivkos profesinei mokyklai, kur buvo likviduotas visas rusų batalionas. Tokie išpuoliai pastaruoju metu vyksta visame fronte.

„Mobilizuotuosius sunku išsklaidyti fronte mažais daliniais, nes tokiu atveju jie tampa nekontroliuojami. Rusijos Federacija neturi pakankamai patyrusių leitenantų, kurie galėtų valdyti tokius išsklaidytus dalinius. Apleisti kariai atokiame ūkyje neužsiims kariniais mokymais, bet gaudys vištas“, – aiškino rusų istorikas.

 

Be to, Rusijos Federacija neturi pakankamai slėptuvių savo „mobikams“ išsklaidyti.

„Pasirodo, kad dėl naujos Ukrainos kariuomenės HIMARS taktikos Rusija negali planuoti didelio masto puolimo operacijų. Ukraina rado kompetentingą taktinį atsaką į naują grėsmę, kurią kelia didelės mobilizuotosios masės“, - pareiškė Černyševskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(119)
(0)
(119)

Komentarai (1)