Soledaras labai grėsmingoje situacijoje: rusai surado silpniausią vietą, smogia „bangomis“  ()

Soledaras yra labai grėsmingoje situacijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-10 Soledaras labai grėsmingoje situacijoje: rusai surado silpniausią vietą, smogia „bangomis“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos okupantai pasiekė poziciją, iš kurios gali apšaudyti pagrindinį tiekimo kelią į miestą, tačiau į patį maršrutą patekti negali. Apie tai praneša žurnalistas Jurijus Butusovas.

„Tai yra nepilnas apsupimas, galimybių pataisyti situaciją yra. Turime nemažas pajėgas, sutelktas šioje srityje, turime karius, daug žmonių. Turime technikos. Visi supranta sunkią situaciją. Reikia imtis veiksmų, kad ištaisytume situaciją“, – komentavo jis.

Butusovas patikslino, kad 18 laipsnių šalčio temperatūra apsunkina situaciją, sukeldama problemų Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ir priešams. Esant tokiai temperatūrai, kovinės galimybės labai priklauso nuo patikimo apsirūpinimo.

„Pagrindinė rusų grėsmė – įsiveržimas iš miesto pakraščių. Jie darys viską, kas įmanoma, kad prasiskverbtų į greitkelį Soledaro gale. Buvo išsiųsti nauji desantininkų rezervai, Rusijos vadovybė teikia didelę politinę reikšmę Soledaro užgrobimui“, – pažymi jis.

 

Politologas ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas Tarasas Berezovecas taip pat rašo, kad padėtis Soledare yra aštresnė nei Bachmute.

Rusai puola nedidelėmis grupėmis, dažniausiai iki 8 žmonių, išpuoliai prieš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas vykdomi „bangomis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(9)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: