[Žinios trumpai] Vietinis produktas: skelbiama, kur Rusija ruošiasi gaminti „Shahed“ dronus  ()

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas atskleidė, kur rusai ketina įrengti bepiločių dronų „Shahed“ gamyklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai jis pranešė duodamas interviu „YuuTube“ kanalui „Mes Ukraina“.

Pasak Danilovo, Ukrainos pusė puikiai žino, kur tiksliai bus dislokuoti Irano bepiločių orlaivių „Shahed“ surinkimo įrenginiai – Samaros srities Toljačio mieste.

Toljatis nuo Charkivo nutolęs 1216 km. Be to, Danilovas pabrėžė, kad surinkimas bus vykdomas ir kituose miestuose, tačiau neįvardijo, kuriuose, remdamasis tik Ukrainos žvalgybos duomenimis, kuri, jo nuomone, daugeliu klausimų dirba tiesiog nepriekaištingai. Sekretorius sakė, kad žvalgybos tarnybos dėka Ukrainos gynėjai iš anksto žino, kokių veiksmų imsis Rusijos karinė vadovybė.

Interviu Oleksijus Danilovas taip pat kalbėjo apie „Shahed“ smogiamųjų bepiločių orlaivių komponentus. Visų pirma buvo rasta dalių, kurių Iranas neturėtų turėti. Jis pabrėžė, kad šiuo klausimu dirba įvairių šalių žvalgybos agentūros, ir išreiškė viltį, kad gamybos įmonės, kurių gaminius iraniečiai naudojo kaip savo bepiločių orlaivių „įdarą“, padarys viską, kas įmanoma, kad neleistų iraniečiams ir rusams jais naudotis.

 

Danilovas pridūrė, kad kai kurių komponentų pakaitalų paieška yra problema ir kol kas neaišku, kaip rusai ir iraniečiai ją išspręs ir iš ko galiausiai bus surinkti dronai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()