„Nebėra kur trauktis“. Prie Soledaro prasideda mirtinas mūšis  ()

Priešas aktyviai šturmuoja Soledarą: ar įmanoma apsupti Ukrainos kariuomenę?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-10 „Nebėra kur trauktis“. Prie Soledaro prasideda mirtinas mūšis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūšiai tęsiasi Soledare, Donecko srityje. Užpuolikai atkakliai šturmuoja miestą ir toliau ten miršta. Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir rusai ribotai naudoja artileriją.

Apie tai „Kanalui 24“ pasakojo karo ekspertas Sergejus Grabskis.

Pasak jo, dabar Soledaras ir Bachmutas rusų okupantams neturi tokios strateginės reikšmės, kaip prieš kelis mėnesius. Tada kilo grėsmė, kad iš Iziumo krypties įsitvirtins priešas, galintis lemti Ukrainos garnizono apsupimą Severodonecko-Lysyčansko linijoje.

Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms išvijus okupantus iš Charkivo srities, grėsmė šiame regione praėjo. Tačiau rusai vis dar bando atlikti užduotį, kurią turėjo nuo balandžio mėnesio – pasiekti administracines Donecko srities sienas.

„Kodėl Bachmutas ir Soledaras tokie svarbūs užpuolikams? Paėmę juos, jie gautų galimybę žengti į Slavjansko sritį arba toliau į vakarus iki Konstantinovkos srities ir toliau į Družkovką. Taigi jie planuoja pasiekti Donecko srities administracines sienas, taip pat sukurti grėsmingą situaciją mūsų kariams, kovojantiems prie Marynkos“, – sako Grabskis.

Grabskio teigimu, rusai negalės apsupti Ukrainos karių šiame Donecko srities regione. Okupantai nepasieks jokio pranašumo, net jei ir toliau žengs į priekį.

Karo ekspertas kalbėjosi su bičiuliais, kurie gerai išmano situaciją regione. Ukrainos daliniai atkakliai atmuša okupantų puolimus ir nesiruošia trauktis.

 

„Jie tiesiog sako: „Mes negalime trauktis amžinai“. Priešas, suprasdamas, kad mes traukiamės, spaus toliau. Kur tada sustosime?“ Štai kodėl vaikinai taip sunkiai kovoja. Atsižvelgiant į vietovės geografiją, yra pagrindo teigti, kad galime sustabdyti priešą Soledaro srityje“, – įsitikinęs Grabskis.

Pasak karo eksperto, kovos Soledare tęsiasi beveik be sustojimo. Kartais koviniai kontaktai būna tokie artimi, kad nei ginkluotosios pajėgos, nei įsibrovėliai nenaudoja artilerijos. Juk tada kyla rizika pataikyti į savas pozicijas. Todėl minosvaidžiai čia vaidina svarbų vaidmenį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(86)
(1)
(85)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: