Propaganda žlugo: patys rusai netiki „keršto aktu“ už Makijivką  ()

Rusijos gynybos ministerija buvo sukritikuota po pareiškimų apie „keršto aktą“ ir „600 Ukrainos karių sunaikinimą“, kurie tariamai žuvo per raketos ataką Kramatorske.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-10 Propaganda žlugo: patys rusai netiki „keršto aktu“ už Makijivką  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigiama naujoje Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje, paskelbtoje sausio 8 d, tokie Rusijos gynybos ministerijos pareiškimai sukėlė pasipiktinimo bangą informacinėje erdvėje.

„Šis teiginys (600 ukrainiečių kovotojų sunaikinimas – red.) nėra tiesa – sausio 8 d. atakos vietoje Kramatorske apsilankė suomių reporteris ir pažymėjo, kad buvo smogta tuščiai mokyklai. Keli Rusijos kariuomenės tinklaraštininkai neigiamai reagavo į Rusijos gynybos ministerijos pareiškimą, sakydami, kad ji dažnai pateikia melagingus teiginius“, teigia ISW analitikai. Rusų tinklaraštininkai pyksta, kad užuot ieškojusi atsakingų asmenų savo gretose, kurie turi atsakyti už didžiulius nuostolius, Rusijos karinė vadovybė kuria istorijas apie kerštą.

ISW primena, kad Rusijos gynybos ministerija ir anksčiau vartojo formuluotę „atsakomasis aktas“. 2022-ųjų spalį sprogo Krymo tiltas, o netrukus po to ministerijos pranešimuose buvo kalbama apie atsakomuosius veiksmus prieš Ukrainos infrastruktūros objektus. Taip buvo siekiama sumažinti įtampą Rusijos visuomenėje, kad ši nereikalautų bausti rusų pareigūnus už sėkmingą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiklą.

(20)
(0)
(20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: