10 000 smogikų, atvyko pats Ukrainos generolas: prie Soledaro prasidėjo pragaras, smogė Ukrainos rezervas (Video)  ()

„Manau, kad „Wagner“ Soledare bus sutriuškintas ir sugrąžintas į tas pozicijas, kuriose buvo prieš šį sprendimą.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-11 10 000 smogikų, atvyko pats Ukrainos generolas: prie Soledaro prasidėjo pragaras, smogė Ukrainos rezervas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius paskelbė „kalėdines paliaubas“ tam, kad „Wagner“ būtų perkeltas  iš Bachmuto į Soledarą. Bachmuto kryptimi dabar kariauja reguliarioji Rusijos kariuomenė, tiksliau – oro desanto pajėgos. O Soledarą šturmuoja apie 10 tūkstančių Jevgenijaus Prigožino samdinių.

Šia informacija „YouTube“ kanalo „Chodorkovskij LIVE“ eteryje pasidalino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas, karo ekspertas Romanas Svitanas.

„Užduotis (rusų – red.) buvo apsupti Soledarą iš pietų puslankiu ir sunaikinti mūsų karius, kurie kovojo gynybinėse kautynėse“, – sakė ekspertas.

Jis patikslino, kad šioje fronto dalyje asmeniškai lankėsi Ukrainos kariuomenės vadas, Sausumos pajėgų vadas generolas pulkininkas Oleksandras Sirskis. Jis nusprendė skubiai sustiprinti garnizoną.

„Buvo surengtos flanginės atakos prieš rusų karius, bandžiusius prasiveržti į pietus nuo Soledaro greitkeliu į Slavianską. Jie buvo nublokšti atgal. Taip pat buvo sustabdytas rusų bandymas iš rytų įsibrauti į Soledarą. Atakuojantys daliniai buvo atkirsti“, – sakė Svitanas.

Dabar, anot jo, mūšiai vyksta pačiame mieste. „Wagner“ sugebėjo prasibrauti iš rytų.

 

„Mūšiai vyksta trečdalyje miesto. Jie net sugebėjo pasiekti miesto centrą. Tačiau sustiprinti ukrainiečių daliniai juos nubloškė atgal ir jie turėjo atsitraukti", - sakė karo ekspertas.

Situaciją jis apibūdino kaip „labai sudėtingą“. Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau telkia ten motorizuotus pėstininkų dalinius, kad išlaikyti teritoriją.

„Manau, kad „Wagner“ Soledare bus sutriuškintas ir sugrąžintas į tas pozicijas, kuriose buvo prieš šį sprendimą“, – pareiškė Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(340)
(5)
(335)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: