[Žinios trumpai] Austrijos pareiškimas apie Rusiją sukėlė tikrą ažiotažą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2023-01-19 10:52
Mes kaip Lietuviai turime tą santūrumą, gebėjimą vertinti žmogų ne pagal tai kokia kalba jis šneka, o tai kaip jis elgesi. Tarkim Švedijoje aš jaučiausi laisvai bendraudamas angliškai, rusiškai ir į mane žiūrėjo kaip į asmenybę, ne kaip į kažkokios tautos atstovą. Bet ne visur viskas taip kaip pas mus. Vokietijoje pasivaikščiojimas ir bandymas bendrauti kita kalba tu jauti tą sklindantį ewwwww go away... Tai vertinkit tai, kad didieji lyderiai kalba ne tik mums. Bent jau aš matau pasikartojančias klaidas. Po pirmo pasaulinio karo Prancūzija smerkė visą vokiečių tautą gavom Hitlerį. Dabar mes smerkem visą rusų tautą, kiekvienas rusas kaltas tokia propaganda eina pas mus... Gal laikas pradėt mokytis iš savo klaidų? Nes taip mes tikrai sulauksim dar vieno karo. Apie ateitį su rusu reikia šnekėti, bet šnekėti su ta mintim su kokiu rusu ta ateitis įmanoma. Po putino bus kitas lyderis ir tikrai nenorėčiau, kad jis būtų kaip hitleris.
Benediktas 2023-01-19 11:08
Su tokiu rusu, koks yra dabar - užzombintas, imperialistas - taikrai neaimanoma jokia bendra normali ateitis. O tik tokia, kokia dabar yra. Čia rusai turi pasikeisti - išmesti imperealistiškumą is saves ir kitas tautas vertinti lygias sau. Būtų keista, kad rusai save laikytų aukščiau kitų, naikina ukrainiecius, o mes dar jiems pritartume ir palaikytume. Sakytume - mes trokstame su jumis greiciau biciuoluotis ir draugauti - kokie jus esat šaunūs ir šauniai elgiates.
donatasv 2023-01-19 12:27
Smerk kaltuosiu ir nebus keist. Ir ne ne vakarus... putina, jo aplinką ir visą jų politiką. Už žmonių apgaudinėjimą, bauginimus, susidorojimus, karą ir t.t.
Benediktas 2023-01-19 12:32
Pats sutinki, kad rusai ušzombinti. Jie skaito save aukščiau kitų dabar - paprasti žmonės taip skaito, ne vien Putinas. Kaip rusai pagis nuo imperializmo, jei jiems i galva neateis, kad tai yra blogai? Jie galvos, tai gal viskas gerai, kad mes tokie esam auksciau kitu ir galim daryti kitiems viską, ką norim. Terorizuot, apsaudyt, zudyt, uzgrobt zemes, sakyti, kaip jie turi gyventi, pavergti kitus ir plius dar visi nori su mumis draugauti. Kaip rusai tada issigydys nuo imperailizmo? Putinas - tikrai nuo to negydys, o kaip tik - skatins.
donatasv 2023-01-19 12:59
Tu smerki apgautą žmogų. Dėl ilgametės putino vykdomos propagandos. Su betkokia opozicija, kuri galėtų šalyje išreikšti kitokią nuomonę yra efektyviai susidorojama uždarant į kalėjimą, jei negali to padaryti nužudo. Jei esi rusas ir tu bandysi eiti prieš Putiną tave tiesiog uždarys į kalėjimą, nužudys, susidoros su tavo šeima jei dar negana to išsiųs žudyti ukrainiečių paskutinis putino mados klyksmas atsikratant tų kurie nori pakelt galvą ir kažką pasakyt prieš. Be opozicijos, kuri galėtų palenkt armiją į savo pusę putinas yra dievas rusijoje. Apgautiems žmonėms yra sakoma vakarai yra mūsų priešas, mūsų jie nekenčia, nori susidoroti ir t.t. toks žmogus atvažiuoja į kitą šalį ir jis mato neapykantą rusui, ką jis masto? Putinas teisus... ir zjbs per savo kvailumą tu jį pastumi į putino glėbį... Net nesuvokdamas to.
Benediktas 2023-01-19 13:10
Aš nesmerkiu apgautų rusų, aš tik sakau, kad su tokios ideologijos rusais, su tokiu mąstymu, kaip dabar yra pas rusus, neįmanoma statyti bendros gražios ateities, neįmanomas normalus bendradarbiavimas. Rusai turi pasikeisti - matyti kitus, kaip lygius sau. Man gaila rusų, kad jie taip yra užzombinti, bet jie turi pasikeisti iš vidaus, kad būtų įmanoma bendradarbiauti, kaip mes bendradarbiaujame su kitomis šalimis, tautomis. Girdami rusus, uz tai kokie jie yra dabar, arba ignorodami, tai, kokie jie yra dabar - jiems nepadesime save pamatyti is sono. O tik rodysime, kad jie yra dabar mldc., viska gerai daro.
donatasv 2023-01-19 13:25
Jei atvažiavo 5 kolonos atstovas supakuok ir išsiųsk putinui. Jei žmogus padorus, padoriai elgesi, bendrauja, neprovakuoja tai tu neprovakuok jo būt rusu. Viskas ko reikia. Visa kita atsistatys į savo vietas. Dabar yra piešiamas kitoks paveikslas. Visi rusai kalti ir eikit atgal į savo Rusiją. Pažiūrėk kiek klipų kuriuose rusai yra provakuojami kieno krymas? Kam to? Leisk jam atitrūkti nuo to putino šūdo. Pamatyt kitokį pasaulį, leisk suprast, kad smegenis plauna putinas.
Benediktas 2023-01-19 13:45
Tai viskas taip ir bus, bedrausim su rusais, kaip su normaliais zmonemis, bet jei jie prades pasakoti savo briedus, pasakot savo propogandą, laikyt save auksciau kitu - tai nebus jokio bendravimo. Nafig bendraut su tokais, jei galima bendraut su normaliais žmonėmis. Ir nėra prasmės tada jiems padėti, nes sustiprėję vėl užpuls, nes skaitys save teisiais. Rusai turi issivalyt savo galvas nuo briedu, kuriuos Putinas i ju galvas suvare - ir tai uztruks nemazai laiko. Vokieciams gal 20-30 metu uztruko. O jei tokiu salygu jiems niekas nesuteiks Rusijos viduje - tai dar ilgiau laiko su Rusija nebus normalaus bendravimo.
immortallt 2023-01-19 14:14
Vargšai, visi apgauti, niekas nieko nesupranta. Vargšas prievartautojas, jis nesuprato, kad moteris kai draskėsi ir rėkė sustoti, kad jinai to nenori. Vargšas žudikas, jis galvojo, kad visi nori mirti, nes anksčiau ar vėliau visi numirė. Jei jie tokie nesusipratėliai, tai jie net mažiau verti pagarbos, nei galvijai bandoje. Iš esmės biomasė tik tada jie yra. O su biomase kaip su žmogumi elgtis ir negali, ir nėra prasmės. Ir nustokime visokio plauko atmatas daryti aukomis. Jie nėra aukos.
donatasv 2023-01-19 15:58
Immortal nu va tiesiogiai tai apie ką aš šneku. žmogus bėgantis pasirinko ne žudyti, ne prievartauti ir ne palaikyt putino režimo... Tu jau smerki visus. Vienintelė bėda tų kurie nėjo su Putinu yra ta, kad jie nenuėjo prieš Putiną.
Kirtiklis 2023-01-19 16:01
21 amžiuje, kai internetas egzistuoja ir informacijos per akis, vargšeliai rusai yra apgauti ir nežino nieko, propagandos paveikti. Aha, tikrai. Net ir tie patys opozijos atstovai - sako putinas blogai, bet apie Krymą - nieko visai, viskas ok jiems. Imperializmas visu gražumu. I Vokiečius po WW2 ir su panieka žiūrėjo, ir padėjo jiems persigalvoti. Tas pats ir ruzzkiu laukia - panieka kol susipras ko pridirbo.
Benediktas 2023-01-19 16:06
Tai koks % pagal tave Rusijoje palaiko Putino politiką? Aš susidaręs nuomonę, kad kokie 90% palaiko dabar. Anksčiau buvo dar daugiau manau. Tie kurie nepalaiko Putino poltikos, kurie supranta, kad Krymas yra Ukrainos, nera imperailistaiv - tikriausiai yra su neprauplautomis smegenimis, logiškas mąstymas veikia ir viskas su jais gerai ir nebus problemų bendraujant ateityje. - Va su tokiais rusais galima jau dabar bendradarbiauti, manau ir dirba jie ivairiose ES imonese ir viskas gerai. Kaip kaimynai jie geri irgi. Visiems kitiems - reikes daug laiko, kol jie patys pakeis nuomone, kai kurie nepakeis niekada. Bet net jei rusai ir geri - suprask, tai natūralu, kad į kiekvieną rusą iš pirmo žvilgsnio kurį laiką bus žiūrima su įtarimu Lietuvoje ar kitoje vakarų šalyje. Čia jau Rusijos veiksmų, propogandos nuopelnas.
Laurynas19 2023-01-19 16:28
Tai tu nori pasakyti, jog tie kurie susivakcinavo yra verti mažiau pagarbos nei galvijai bandoje?
donatasv 2023-01-19 16:49
Aš tik noriu pasakyt, kad mes pyktį sukoncentravome ne ten kur reikia. Tas mūsų pyktis neskatins ruso keist nuomonės kaip Benediktas sako, o priešingai. Smerk karą, smerk Putiną, smerk žudynes, smerk jų vykdomą politiką, propagandą, bet ne Rusiją kaip vientisą ir nedalomą gumulą. Visa mūsų politika dabartinė yra gerai išskyrus vieną vietą. Neskatint rusų žmonių dar labiau radikalėti. Nes tai į valdžią atves dar didesnius radikalus. Kurie tarkim palaikys Putiną skystakiaušiu ir galėsite gaudyt.
Laurynas19 2023-01-19 17:01
Anonimiškai (+nesąmoningai) jaučiu palaiko kokie 50-60%. Oficialiai tai aišku netoli 95%. Čia kaip Lietuvoje susivakcinavo 70% = oficialiai palaiko vakcinavimą. Draugų bei šeimos rate iš tų 70% mažiausiai pusę sako jog vakcinavosi nes norėjo keliauti ar darbas privertė. = tik 35% populiacijos palaiko vakcinavimasi anonomiškai. (buvo priversti jėga. O ta jėga buvo daug silpnesnė nei yra Putino rusijoje) Dar 30% iš tų 70% save apgaudinėja, kad jiems reikėjo vakcinos dėl to kad kažką apsaugotų ir tie kuriems nerūpi kas ir kaip. (nesąmoningi bei pusiau bomžai ir pan.) Taigi realybėje gauname jog vos 14% visos Lietuvos populiacijos pilnai savo noru propagavo bei palaikė vakcinas. Panašūs skaičiai (šiek tiek didesni) yra ir Rusijoje, sakyčiau 20% 'suka' ir sąmoningai palaiko Putino politiką.
Benediktas 2023-01-19 17:07
Na, jei pasak Lauryno, tik 20% rusų sąmoningai palaiko Putino politiką - tai puiku. Gal Rusija tada greitai pasikeis, nereikės taip ilgai, kaip Vokietijai transformuotis į taikius žmones, kurie kitas tautas laiko lygias sau. Tai realiai reikia tik valdžią pakeist Rusijoje ir staigiai viskas pasikeis.
Kirtiklis 2023-01-19 17:21
Iki gyvenimo galo terši temas apie vakcinas dabar? Čia yra įspėjimo vertas offtopic, be nebe pirmas kartas. Tik kažkaip moderatoriai dar nepastebėjo, tai džiaukis.
immortallt 2023-01-19 17:24
Metuose yra 365 dienos, iš kurių 104 dienos yra savaitgaliai. Dar yra 14 raudonų dienų. Tada dar 20 apmokamų atostogų dienų, tada dar tėvadieniai, berods 6 dienos, tada dar dienoje 16 valandų nedirbti, tai praleidžiant visą tiradą gaunasi, kad per metus dirbi tik du mėnesius ir 10 mėnesių nieko neveiki.
Laurynas19 2023-01-23 10:48
Gavau porą įspėjimų, kaip ir prašei. Puikių palyginimų, labai vietoje ir labai laiku nebegalima naudoti. Kuo skiriasi immortallt palyginimai? Sakytum, kad neįtikėtina, bet prisiminus kas vyko pandemijos metu tai niekiek nestebina.
immortallt 2023-01-23 11:34
Kiek žmonių yra pajėgūs suprasti, kas yra vakcinacija, kaip jinai veikia ir kokios galimos rizikos? Tai vat, tos dalies 99,9% palaiko vakcinaciją. Visi kiti, tai tas pats, kas dabar augintinių ar galvijų femose pradėti klausinėti, ar jie už, ar prieš vakcinaciją. Tiek pat pagrįstą ir informuotą atsakymą pateiktų. Šiai minčiai pagrįsti galime pasižiūrėti į saugos diržus. Prieš 20 metų labai daug kas priešinosi prievolei saugos diržus užsisekti, remdamiesi tuo, kad tais retais atvejais, kai mašina virsta ir iškritus sėkmingai per langą (krentant nepasismeigiant ant ko nors, nesitrenkiant gala pirma į asfaltą ir automobiliui neužvirstant ant tavęs) išgyventi didesnė tikimybė (nu omeny 1/10.000 atvejų), ne esmė, kad visais kitais atvejais - blogiau, stipriai.