[Žinios trumpai] Austrijos pareiškimas apie Rusiją sukėlė tikrą ažiotažą  (43)

„Norėdami tęsti dialogą šiuo klausimu, laukiame Austrijos ministro vizito į Ukrainą.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsienio reikalų ministerija pasiūlė Austrijos užsienio reikalų ministrui Aleksandrui Šalenbergui atvykti į Dniprą, kur Rusija raketa sunaikino daugiaaukštį pastatą, žuvo dešimtys žmonių, ir ten pakartoti raginimus dėl Rusijos Federacijos. Apie tai feisbuke parašė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas Olegas Nikolenko.

Sausio 16 d. Šalenbergas pareiškė, kad Vakarai turėtų prisiminti, kad karas kada nors baigsis, Rusija „liks Europos istorijos ir kultūros dalimi“, todėl „svarbu laikytis saiko jausmo“ ir „neperlenkti lazdos“. Jis pasisakė prieš draudimą rusams atvykti į ES.

Nikolenko pažymėjo, kad Ukraina vertina bendradarbiavimą su Austrija ir yra dėkinga už paramą JT ir ES.

„Ir norėdami tęsti dialogą šiuo klausimu, laukiame Austrijos ministro vizito į Ukrainą. Visų pirma kviečiame Austrijos diplomatijos vadovą apsilankyti Dnipre. Ten jis turės galimybę pakartoti savo argumentus apie saiko jausmą prie keturiasdešimt keturių žmonių, žuvusių per Rusijos raketų ataką daugiaaukščiame pastate, šeimas arba tuos, kurių artimieji dar nerasti po griuvėsiais“, – rašė diplomatas.

 

Užsienio reikalų ministerijos atstovas pabrėžė, kad tokie raginimai tęsti dialogą su Rusija, gerbti jos istoriją ir kultūrą „tik didina Kremliaus nebaudžiamumo jausmą, jie tai suvokia tik kaip kvietimą tęsti ukrainiečių genocidą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(12)
(115)

Komentarai (43)