JAV generolas skelbia, kodėl žlugo 2022m. karo prognozė: „niekaip nepagalvojau, kad tai įvyks“  (11)

Benas Hodgesas prognozuodamas atsižvelgė į ATACMS tolimojo nuotolio raketų perdavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvusio JAV ginkluotųjų pajėgų Europoje vado Beno Hodgeso prognozė dėl Ukrainos išlaisvinimo 2022 metais iki vasario 24 dienos buvusių sienų – nepasitvirtino dėl dviejų priežasčių. Pirmoji – ATACMS trūkumas ginkluotosiose pajėgose, antrasis – aukų skaičius tarp okupantų.

B. Hodgesas tai pasakė interviu „Radio Svoboda": „Akivaizdu, kad buvau pernelyg optimistiškas, nes nenumačiau, kad neperleisime ATACMS. Ir aš nenumačiau, kiek Rusija pasirengusi aukotis Bachmute ir aplink jį. Svarbu kaip Ukraina prisitaikė prie to, ką Rusija daro su mobilizuotais kariais. Ir ar Vakarai aprūpina Ukrainą tuo, ko jai reikia, kad galėtų toliau atakuoti Rusijos logistiką, vadovavimą ir valdymą?".

Tada B. Hodgesas paminėjo Krymo išlaisvinimą. Pasak jo, į pusiasalį yra du keliai – Kerčės tiltas ir sausumos koridorius. Pirmasis yra iš dalies apgadintas, o antrasis yra spaudžiamas ginkluotųjų pajėgų. B. Hodgesas mano, kad Ukraina artimiausiais mėnesiais išvaduos Krymą, o Vakarai turi suteikti tam visas reikalingas priemones.

 

„Jei neduosime GMLRS, kuri yra 90 kilometrų skriejanti HIMARS raketa – jei nedarysime daugiau, iš esmės sukursime prieglobstį Rusijai. Rusija nebaudžiama šaudo iš Krymo, iš Rusijos ir Baltarusijos. Ir tai veda prie nekaltų Ukrainos civilių žudymo. Todėl turime duoti jiems [Ukrainai] ilgesnio nuotolio ginklų sistemas ir ATACMS, kurios galėtų smogti kiekvienam Krymo pusiasalio taškui", – tęsė B. Hodgesas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(1)
(112)

Komentarai (11)