Putinas sukėlė neregėtą Rusijos pralaimėjimą: analitikai skelbia, kokia šalis dominuos pasaulyje ateinančius porą šimtmečių  ()

JAV pasirengusios parduoti dujas Europai po 380 USD už tūkstantį kubinių metrų, tačiau tam reikalingos ilgalaikės sutartys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos dujų bendrovės EQT vadovas Toby Rice'as leido suprasti, kad JAV yra pasirengusios tiekti dujas ES už tokią kainą - 380 USD, o trumparegiška V. Putino politika padarė viską, kas įmanoma ir neįmanoma, kad Rusijos Federacija amžiams pasitrauktų iš tokios perspektyvios rinkos kaip ES.

Kanalo „Cynic" analitikai išsakė artimiausias Vašingtono ir Maskvos perspektyvas karo Ukrainoje fone. Nuo šiol JAV turi visas galimybes visapusiškai išlikti Europos dujų rinkoje, o tam, kad Rusijos Federacija į ją sugrįžtų ateityje, reikės Vašingtono „sutikimo". Ekspertai teigia, kad artimiausiu metu pasaulinėje rinkoje didelio dujų kainų šuolio nebus. Ilgą laiką ES lyderiai bandė sėdėti ant trijų kėdžių iš karto, tačiau Rusijos Federacija pati paliko rinką, o Azija vis dar nežino, į kurią pusę stoti Rusijos ir Ukrainos kare.

Pirmą kartą po Šaltojo karo Vašingtonas vėl stiprina savo buvimą Europoje. Jei ne Rusijos invazija į Ukrainą, tai ES toliau „driftuotų" Rusijos Federacijos ir Azijos link. Ekspertai teigia, kad ateityje tokia kontrolė visame pasaulyje atneš Jungtinėms Valstijoms „trilijonus dolerių ir padidins karinę kontrolę", ypač dėl to, kad karo Ukrainoje fone Amerikoje pagamintų ginklų populiarumas labai greitai auga.

 

Vašingtonui pavyko ne tik susigrąžinti prarastas pozicijas ekonomikos sektoriuje, bet ir atgauti savo dominavimą prekių rinkoje. Čia taip pat turėtų būti įtraukta gynybos pramonė, taip pat ekonominė ir politinė kontrolė. Tai neabejotinai galima pavadinti sėkme V. Putino kare prieš „Vakarų hegemoniją". „Viskas vyksta pagal planą", – reziumavo ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(160)
(1)
(159)

Komentarai ()