[Žinios trumpai] „Wagner“ atsitrenkė į neįveikiamą sieną: skelbiama ką Soledare padarė Ukraina - Rusijos puolimas sudužo, smogikai žudomi masiškai (Video)  ()

Ukrainos gynėjai yra miesto pakraštyje ir toliau kovoja.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-17 [Žinios trumpai] „Wagner“ atsitrenkė į neįveikiamą sieną: skelbiama ką Soledare padarė Ukraina - Rusijos puolimas sudužo, smogikai žudomi masiškai (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo spaudos tarnyba leido suprasti, kad padėtis Soledaro regione yra dviprasmiška. Tačiau buvo konstatuota, kad Ukrainos gynėjai yra miesto pakraštyje ir toliau kovoja.

Karo ekspertas Olegas Ždanovas, sausio 15 d., savo „Youtoube“ kanale sakė, kad įsibrovėliai mūšyje dėl Soledaro pasiekė savo „lubas“. Čia ir baigėsi jų sėkmė.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos toliau vykdo gynybinius mūšius miesto pakraščiuose, o priešas toliau perkelia į miestą papildomas pajėgas. Ždanovo teigimu, tuo ir baigėsi priešo sėkmė. Toliau vakariniame Soledaro pakraštyje yra natūralios užtvaros, vandens kanalas. Negana to, Ukrainos gynėjai ten sugebėjo sukurti neįveikiamą gynybos liniją.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos dabar laikysis naujos sienos. Priešas už Soledarą kovojo daugiau nei 6 mėnesius, tačiau miesto visiškai neužėmė. Kiekvieną dieną priešas perkelia naujas kariuomenės atsargas, o tai rodo didelius nuostolius.

 

Savo „Telegram“ kanaluose įsibrovėliai pripažino faktą, kad Soledaro vakariniuose pakraščiuose Ukraina visiškai kontroliuoja visą teritoriją per upę. Prie jo neįmanoma prieiti, nes ukrainiečių gynėjai puikiai šaudo į priešą. „Wagneriečių“ gretose nuostoliai labai dideli.

Putino virėjas Soledaro užgrobimui atidavė visas jėgas. Jis negalvojo apie nuostolius, o interviu nuolat teigdavo, kad atakuojant miestą lemiamą vaidmenį vaidino jo samdiniai, o ne RF ginkluotosios pajėgos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(148)
(4)
(144)

Komentarai ()

Susijusios žymos: