Nepadėjo net moderniausi šarvai – Ukraina švedišku granatsvaidžiu į pragarą pasiuntė tanką T-90M, skelbiamas atakos video  ()

Keli rusų tankai atakavo Ukrainos pozicijas. Į vieną iš jų pataikė vienkartinis granatsvaidis AT4. Rusijos ginkluotosioms pajėgoms tai yra 10-asis dokumentuotas naujos tanko T-90 versijos praradimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ginkluotųjų pajėgų karys Luhansko srityje sunaikino rusišką tanką T-90M „Proryv“, aprūpintą specialia „Nakidka“ šarvų sistema. Apie tai „YouTube“ pranešė Ukrainos karys, slapyvardžiu „Shawshank Redemption“.

T-90M „Proryv“ laikomas technologiškiausiu tanku tarp visų T-90 versijų. Kariuomenės karys švediško granatsvaidžio AT4 šūviu sunaikino rusišką tanką. Tuo pačiu vaizdo įraše kitu kampu matyti, kad T-90M nebuvo vienas, jis veikė kartu su tanku, kuris pamažu tolsta. Atbulinės eigos greitis tik 15 km/val.

Be to, remiantis „Oryx“ projekto skaičiavimais, Rusijos kariuomenė jau prarado 9 T-90M tankus. Ir paskelbtas vaizdo įrašas yra 10 patvirtintas sunaikintas tankas. Ukrainos kariškiai kaip trofėjus gavo mažiausiai 2 tankus.

AT4 yra švediškas vienkartinis granatsvaidis, skirtas šarvuotoms transporto priemonėms sunaikinti. Priimtas 1987 m. Maksimalus jo nuotolis – 2100 metrų, o nusitaikymo nuotolis – 300 m. Šarvų įsiskverbimas, priklausomai nuo sviedinio, yra nuo 420 iki 500 mm.

 

 

T-90M „Proryv“ yra tanko T-90 modernizavimas, kuris savo ruožtu yra T-72 modifikacija. „Proveržis“ aprūpintas nauju bokšteliu su „iš esmės nauju šarvų apsaugos lygiu“ dėl dinaminės „Relic“ apsaugos, taip pat anti-kumuliacinių ekranų. Vieno T-90M kaina yra maždaug 5 milijonai dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(191)
(3)
(188)

Komentarai ()