[Žinios trumpai] Totali gėda: Rusijos oligarchams Davose parodė duris – laukia ir daugiau netikėtumų  ()

Pasaulio ekonomikos forumas Davose vyks be rusų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl visapusiškos invazijos į Ukrainą 2022 metų vasarį, Rusija tapo nepageidaujama pasaulyje, tai galioja ne tik šalies vadovybei, politinei valdžiai, bet ir stambaus verslo atstovams.

Pasaulio ekonomikos forumas Davose, numatytas sausio 16–20 dienomis, vyks be rusų, kurie tapo nepageidaujamais šio renginio dalyviais, rašo „Bloomberg“.

Davoso forume nebus ir Kinijos atstovų. Kinijos verslas vis dar išgyvena blogiausius koronaviruso pandemijos padarinius: dėl akcijų rinkos kritimo turtingiausi Kinijos žmonės pernai prarado 224 mlrd. dolerių.

Tačiau daugėja milijardierių iš Persijos įlankos šalių, kurie didina savo pajamas dėl augančių naftos kainų.

Gausiausia milijardierių delegacija Davose vyksiančiame forume bus amerikiečių, kurią šį kartą sudaro 33 žmonės. Indija į renginį siunčia 13 milijardierių. Iš Europos į Davosą atvyks tik 18 milijardierių.

 

Tapo žinoma, kad šiemet Davoso forume apsilankys rekordinis (52) valstybių vadovų skaičius. Visų pirma turėtų dalyvauti Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda ir Šveicarijos lyderis Alainas Bersetas. Savo ruožtu JAV, JK ir Prancūzija greičiausiai siųs aukšto lygio delegacijas, o ne valstybių vadovus.

Iš viso forume Davose dalyvaus daugiau nei 2700 atstovų iš 130 šalių.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(97)
(3)
(94)

Komentarai ()

Susijusios žymos: