Skelbiami netikėti įvykiai: Rusijos kariuomenė užblokavo „Wagner“ - iš pykčio papilkėjęs J. Prigožinas skubiai išskrido pas V. Putiną  ()

„Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas susidūrė su rimtomis problemomis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-15 Skelbiami netikėti įvykiai: Rusijos kariuomenė užblokavo „Wagner“ - iš pykčio papilkėjęs J. Prigožinas skubiai išskrido pas V. Putiną  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas, matyt, akistatoje su kariškiais turėjo nusileisti. Tai paaiškėjo po Kremliaus sprendimo Rusijos okupacinės armijos vadovu Ukrainoje paskirti generolą Valerijų Gerasimovą. Šiandien „Wagner“ ateitis yra didelis klausimas, skelbia prokremliška žiniasklaida.

Teigiama, kad Prigožinas neva skubiai skrido į Sankt Peterburgą, tikėdamasis susitikti su Rusijos diktatoriumi Vladimiru Putinu. Jis ketina spręsti savo „Wagner“, kurį esą blokavo Rusijos Federacijos personalo kariai netoli Soledaro, likimą.

„Kyla įtarimų, kad „Wagner“ bus įjungtas į reguliarią kariuomenę. Gynybos ministerijos kariai Soledare dabar išsidėstę taip, kad nelabai aišku, ką jie blokuoja: muzikantus ar Ukrainos ginkluotąsias pajėgas“, rašo rusų šaltiniai. Muzikantais vadinami „Wagner“ kariai, nes Wilhelmas Richardas Wagneris buvo kompozitorius. Adolfas Hitleris, beje, buvo didžiulis Wagnerio gerbėjas.

 

Per mūšius prie Bachmuto ir Soledaro „Wagner“ patyrė tokių milžiniškų nuostolių, kad jiems teko atnaujinti verbavimą Rusijos kalėjimuose. „Tai tarsi šaukštu suplėšyti tuščios keptuvės dugną. Visus, ką galėjo, išsivežė anksčiau", – sakė Rusijos šaltinis.

(164)
(1)
(163)

Komentarai ()

Susijusios žymos: