Ukraina gavo pirmuosius „Poseidon“: tai absoliučiai kitas lygis (Foto, Video)  ()

17-oji ir 59-oji brigados gavo tris UAV „Poseidon“ kompleksus, pagamintus ant DAF sunkvežimio važiuoklės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Petro Porošenka kariuomenei perdavė tris UAV „Poseidon“ kompleksus, pagamintus ant britų DAF sunkvežimio važiuoklės. Tai devyni UAV, valdymo stotys, taip pat trys specialiai perdaryti sunkvežimiai.

Kovotojai, kurie buvo išmokyti valdyti šiuos dronus, taip pat gavo atitinkamus sertifikatus.

„Nuoširdžiai galiu pasakyti, kad toks galingas ir techniškai pažangus kompleksas į mano rankas patenka pirmą kartą. Turiu su kuo palyginti. Tai žymiai pagerins oro žvalgybos, artilerijos derinimo, ugnies žalos derinimo darbus“, – sako Ukrainos karys.

„Buvo atsižvelgta į visas smulkiausias detales, kurias pastebėjome operacijos metu. Ginklo vidinė techninė įranga ir komplektacija buvo pagaminta pagal mūsų brėžinius. Čia yra viskas, ko reikia spręsti pilotų užduotis, vykdyti kovinius įsakymus“, – pabrėžė karys.

 

Trijų kompleksų kaina viršija 45 mln. grivinų (1,1 mln. eurų).

„Manau, kad artimiausiomis dienomis jie bus paleisti į artilerijos žvalgybos darbą visame fronte. Jie žymiai sustiprins Ukrainos artilerijos galimybes įveikti Rusiją“, – įsitikinęs Porošenka.

„Noriu pasakyti, kad iki 2023 metų vidurio planuojama eksploatuoti bent 60–70 dronų. Atitinkamai, 40 kompleksų“, – pažymi Porošenka.

 

UAV veikimo nuotolis siekia iki 150 kilometrų, aukštis – iki 4000 metrų.

 

Porošenkos fondas ir nevyriausybinė organizacija „Sprava Hromad“ taip pat sudarė sutartis dėl trijų šimtų „Leyland DAF“ sunkvežimių. Tai keturiais ratais varomas penkias tonas sveriantis dyzelinis sunkvežimis, kuriame galima sumontuoti gervę ir gabenti viską, ko reikia frontui: amuniciją, maistą, vandenį ir kurą statinėse. Dalis transporto priemonių aprūpinti kranais didelio kalibro amunicijai krauti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(264)
(9)
(255)

Komentarai ()