Skelbiama, kad Putinas „išdavė“ Prigožiną: Kremliuje įvyko triuškinantis smūgis, „Wagner“ pajėgos apsuptos  (1)

„Prigožinas nuėjo per toli“ – Latynina papasakojo, kodėl Putinas „išdavė“ „Wagner“ lyderį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos generolai laimėjo užkulisinę kovą prieš „Wagner“ lyderį Jevgenijų Prigožiną. Generolo Valerijaus Gerasimovo paskyrimas „specialiosios operacijos“ vadovu Ukrainoje – triuškinantis smūgis „virėjui“.

Tokią nuomonę išsakė Rusijos žurnalistė, karo ir politikos apžvalgininkė Julija Latynina.

Ji atkreipė dėmesį į tai, kad Prigožinas buvo „išduotas“, nepaisant jo karinės grupės sėkmės Soledare.

„Pažiūrėkite, koks įdomus dalykas vyksta. Viduje (Soledare – red.) yra „vagneriečiai“: ir nuteistieji, ir superprofesionalai... O išilgai Soledaro perimetro juos supa Oro desanto pajėgos – reguliariosios armijos daliniai, kurie iš tikrųjų veikia kaip „Wagner“ būriai“.

Prigožinas staiga ima skubėti, skelbdamas, kad Soledaras yra jo „išlaisvintas“ ir „išvaduotas“... Vartočiau žodį „paimtas“. O Rusijos Federacijos gynybos ministerija pareiškia, kad būtent ji „išlaisvino“... Ir tuo momentu buvo paskirtas Gerasimovas (Rusijos Federacijos okupacinės grupės Ukrainoje vadovas). Tas pats Gerasimovas, kurį „vagneriečiai“ įžeidinėjo“, – sakė Latynina.

Ji įtaria, kad Gerasimovas dabar visiškai atkeršys „Wagner“ už įžeidimus. Greičiausiai grupuotė turės dar rimtesnių problemų dėl amunicijos tiekimo.

Apskritai, žurnalistės nuomone, Putinas „išdavė“ Prigožiną, nes bijojo augančios savo „virėjo“ įtakos.

 

„Visi manėme, kad Prigožino naudojami nuteistieji buvo vienkartiniai. Ir čia pasirodo, kad vienkartiniai, Kremliaus boso požiūriu, buvo ir „vagneriečiai“, ir jų viršininkas. Prigožinas nuėjo per toli“, – sakė Latynina.

Diktatorius tai padarė po to, kai panaudojo „Wagner“ kaip patrankų mėsą, kad užkamšytų skyles fronte.

„Šis turas buvo skirtas eiliniams kariams, kuriuos Putinas, kaip vėliau paaiškėjo, laikė rezerve. Tai jau ne tik kova tarp klanų, kuriuos Putinas mėgsta supriešinti. Panašu, kad jis nusprendė, jog Prigožinas paėmė per aukštą toną“, – konstatavo rusų žurnalistė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(4)
(83)

Komentarai (1)