„Tai tiesiog neįtikėtina!“: Amerikiečiai apšalę, ką Ukraina padarė su JAV ginklais – skubiai imsis didžiulio tyrimo  (1)

CNN: Pentagonas sužavėtas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų išradingumu naudojant Vakarų ginklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečių išradingumas mūšio lauke naudojant vakarietiškus ginklus daro įspūdį Amerikos pareigūnams, jie tiria Ukrainos pavyzdį, kaip tai galima pritaikyti šiuolaikiniame kare.

Apie tai pranešama sekmadienio CNN straipsnyje, praneša Censor.NET su nuoroda į „Ukrinform“.

Ukrainiečių išradingumas padarė įspūdį Amerikos pareigūnams, kurie labai vertina Kyjivo gebėjimą rasti MacGaiveriškus sprendimus savo poreikiams mūšio lauke, kurie užpildo svarbias taktines spragas, kurias turi sudėtingesni Vakarų ginklai, pažymi publikacijos autoriai (MacGyver yra slaptasis agentas, populiaraus serialo herojus).

„Jų naujovės yra tiesiog neįtikėtinai įspūdingos“, – sakė Strateginių ir tarptautinių studijų centro tarptautinės saugumo programos direktorius Sethas Jonesas.

Amerikos kariškiams karas Ukrainoje tapo unikaliu duomenų apie jos pačios ginklų sistemų efektyvumą šaltiniu. Pastebima, kad praėjusį rudenį, kai Ukraina kontratakų metu išlaisvino reikšmingas teritorijas, ji smogė Rusijos kariams amerikiečių pagaminta artilerija ir raketomis. Artilerijos vadovavimas dažnai buvo vykdomas naudojant savadarbę sistemą, kurią Ukraina sukūrė mūšio lauke.

 

Ukrainoje sukurta programinė įranga planšetinius kompiuterius ir išmaniuosius telefonus pavertė sudėtingomis orientavimo priemonėmis, kurias dabar plačiai naudoja ginkluotosios pajėgos.

Sukurta mobilioji aplikacija, kuri perduoda palydovinius ir kitus žvalgybos vaizdus į realiojo laiko taikymo algoritmą, leidžiantį priešakinės linijos padaliniams nukreipti ugnį į konkrečius taikinius. Amerikos pareigūnai, susipažinę su įrankiu, teigia, kad jis pasirodė labai veiksmingas kovoje.

Orientavimo programa yra viena iš dešimčių mūšio lauko naujovių, kurias Ukraina sukūrė per beveik metus trunkantį karą, pavyzdžių, dažnai ieškant pigių brangių problemų sprendimų.

 

Taip maži plastikiniai dronai meta granatas ir kitą amuniciją ant Rusijos karių. 3D spausdintuvai gamina detales sunkiosios įrangos remontui lauke. Paprasti pikapai virto mobiliaisiais raketų paleidimo įrenginiais. Seni sovietiniai naikintuvai yra ginkluoti sudėtingomis amerikietiškomis raketomis. Tai, kaip Ukraina panaudojo savo ribotas HIMARS raketų atsargas, sukeldama sumaištį Rusijos vadovybėje, smogdama į vadavietes, būstines ir sandėlius, buvo stulbinama, sakė Pentagono pareigūnas ir pridūrė, kad kariniai vadovai metų metus tyrinės šią patirtį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(450)
(8)
(442)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: