„Tai didelė sėkmė Ukrainai!“ JAV generolas paskelbė nuomonę, kas iš tikro vadovauja Prigožinui  ()

Bachmutas ir Soledaras yra nuolat puolami Rusijos kariuomenės ir samdinių, nes „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas turi tam tikrų planų Bachmute.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV ginkluotųjų pajėgų Europoje vadas, į atsargą išėjęs generolas leitenantas Benas Hodgesas tai pareiškė naujame interviu, pabrėždamas, kad Bachmuto užgrobimas Prigožinui turi simbolinę reikšmę.

„Prireikė šiek tiek laiko, kol supratau, kodėl Rusija tiek daug dėmesio skiria Bachmutui, ypač Prigožino vadovaujamos pajėgos. Manau, čia yra simbolinis aspektas, jam tai beveik ego reikalas. Akivaizdu, kad jam nerūpi, kiek žmonių miršta. Šiuo metu jie („Wagner“) ten išbuvo 5 mėnesius, bet vis dar negalėjo paimti Bachmuto“, – sakė Hodgesas.

Jis pabrėžė, kad regione yra druskos ir gipso kasyklų.

„Prigožinas net kalbėjo apie išteklių gavybą ten. Bet nežinau, ar tūkstančių aukų šeimoms bus malonu sužinoti, kad tikrasis Prigožino tikslas buvo ne strategiškai svarbi sankryža, o gipso kasyklos. Manau, kad visa situacija aplink Bachmutą rodo Rusijos operacijos darnos trūkumą. Nemanau, kad Prigožinas priima įsakymus iš Surovikino, tikrai nepriima iš generolo Gerasimovo. Tai kas atsakingas? Jie neturi nuoseklaus plano, ten tiesiog savivalė - ir tai didelė sėkmė Ukrainai. Laimei, jie vis dar nesuprato ir nepataisė visų institucinių ydų, kurios buvo atskleistos vasario ir kovo mėnesiais“, – sakė generolas.

(117)
(7)
(110)

Komentarai ()

Susijusios žymos: