Bus tikra mėsmalė ir daugybė kraujo: ISW skelbia, ką artimiausiu metu padarys Rusija  (1)

Savo planams įgyvendinti, anot ekspertų, Rusija jau kelis mėnesius dislokuoja papildomas pajėgas, kurios gali būti panaudotos naujam didelio masto puolimui pradėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotosios pajėgos netrukus gali pradėti didelio masto puolimą Luhansko srityje. Tokią prognozę sausio 15 d. ataskaitoje išsakė Karo studijų institutas (ISW).

Anot analitikų, Rusija neatsisakė idėjos visiškai užgrobti Donecko ir Luhansko sritis, ir šis tikslas yra vienas iš labiausiai pasiekiamų. Donbasas, anot ISW, logistikos prasme yra lengviausiai okupuojama teritorija, todėl Kremlius jau kelis mėnesius perkelia papildomas pajėgas į užgrobtą Luhansko sritį.

„Rusijos ginkluotosios pajėgos vargu ar galės pradėti puolimą pietų Ukrainoje Chersono ar Zaporožės regionuose. Dnipro upė padalija fronto liniją Chersono srityje ir yra rimta kliūtis manevrams. Rusijos daugiasluoksniai lauko įtvirtinimai Chersono regione ir platūs minų laukai Zaporožės srityje rodo, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos tose srityse teikia pirmenybę gynybinėms operacijoms “, – sakoma ISW ataskaitoje.

(37)
(0)
(37)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: