„Tai sabotažas prieš Rusiją!“ Iževsko gyventojai panikoje, sukilo prieš tiesioginį Kremliaus nurodymą  (1)

Rusijos Iževsko gyventojai užregistravo peticiją dėl miesto pakraštyje esančio prekybos centro pavertimo karinių bepiločių orlaivių gamykla.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Peticijos autorius Olegas Žitnikovas rašo, kad vietos valdžia ketina paversti prekybos centrą „Italmas“ pramoniniu kompleksu. Dar 2022 metų vasarą paaiškėjo, kad prekybos centrą norima perkelti „ant karinių bėgių“, o nuomininkai patalpas turėtų atlaisvinti iki sausio pabaigos.

„Tai iš tikrųjų uždeda didelį taikinį ant Iževsko gyvenamųjų rajonų", - tvirtina peticijos autorius. Jį labiausiai piktina tai, kad visi žino, kur bus gamykla. Joje, kaip teigiama, bus surenkami iranietiški dronai „Šahed“.

 

Protesto kampanijos iniciatorius rašo, kad „tai, kas čia vyksta, yra arba godumas, arba sabotažas prieš Rusiją, jos žmones ir jų saugumą“. Peticiją pasirašė daugiau nei trys tūkstančiai žmonių. Aišku, ji nieko nereiškia - Rusijos valdžia seniai nekreipia dėmesio į žmones, o tokios peticijos neturi jokios galios.

Nuo Iževsko iki artimiausios neokupuotos Ukrainos teritorijos – apie 1300 km. Taigi, Rusijos karinė vadovybė gali argumentuoti, kad kompleksas bus nepasiekiamas jokiais Ukrainos turimais ginklais.

(50)
(1)
(49)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: