Rusijos kariuomenė Soledare pateko į tikras skerdynes: „ten lavonų kalnai, rusai paralyžiuoti“  ()

Prigožino veiksmai prie Bachmuto ir Soledaro sukėlė didžiausius Rusijos kariuomenės nuostolius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-18 Rusijos kariuomenė Soledare pateko į tikras skerdynes: „ten lavonų kalnai, rusai paralyžiuoti“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos atsidūrė aklavietėje po ilgo Bachmuto ir Soledaro šturmo, nes patyrė didelių nuostolių. Dėl to daugiau nei trečdalis čia sutelktos Rusijos ginkluotųjų pajėgų grupės žuvo ir prarado kovinį pajėgumą. Taip mano karo ekspertas Aleksandras Kovalenko.

Savo puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ jis pažymėjo, kad rusai Bachmuto apylinkėse dar sausį turėjo iki 32 bataliono taktinių grupių, kurių pusė tiesiogiai dalyvavo susirėmimuose, o likusios buvo atsargoje nuostoliams kompensuoti.

„Tačiau Prigožinas, bandydamas pademonstruoti savo naudingumą, pranoko viską. Jis perkėlė trečdalį resursų iš Bachmuto į Soledarą ir ten sėkmingai įsitvirtino“, – pabrėžė ekspertas. Pasak jo, tai rusų užnugaryje atvėrė didelę skylę.

Dėl Prigožino sprendimų iki 25 000 rusų grupė dėl didelių nuostolių sumažėjo daugiau nei trečdaliu, atsižvelgiant į žuvusiųjų ir sužeistųjų skaičius.

 

„Placdarmas sustojo. Rusijos pajėgos nedaro staigių judesių ir laukia. Vadovybei skubiai reikia rasti kuo kompensuoti nuostolius, ir tai nebus kaliniai. Bet tai reikalauja laiko ir išteklių. Nors rusų pajėgos aklavietėje, Prigožinas dalija ženkliukus „Už Soledaro paėmimą“, – pabrėžė Kovalenko.

(104)
(1)
(103)

Komentarai ()

Susijusios žymos: