Putinas turi naują strategiją Ukrainoje: ekspertas skelbia apie slaptą planą ir „38-ąją paralelę“  ()

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas taikosi į Ukrainos padalijimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas pareiškė, kad pradėjo karą, kad jį užbaigtų. Rusijos istorikas ir politikas Dmitrijus Černyševskis apie tai kalbėjo „YouTube“.

„Kokia Putino naujosios strategijos esmė taikos įtvirtinimui? (...) Tai Vokietija 1918 m. Ludendorffo puolimas... Tikslas yra priversti Antantę sudaryti taiką Vokietijai palankiomis ar bent jau priimtinomis sąlygomis, būtent kai Vokietija buvo išsekusi ir delsimas reiškė besąlygišką pralaimėjimą, kuris įvyko lapkričio 18 d. Bet puolimo dar nėra, o pareiškimai jau prasidėjo... Žinoma, labai įdomus posūkis. Maskva dreifuoja, palaipsniui praranda savo pozicijas. Jau ne kažkoks Ukrainos denacifikavimas, vėl visi tikslai pasikeitė. Dabar jie kovoja tik tam, kad sudarytų taiką“, – sakė Černyševskis.

Jis mano, kad Putinas dar 2022 metų pavasarį suprato, kad pralaimės, kai po antklode sutiko pergalės paradą Maskvoje. Tuo pat metu galinga kampanija per Vakarų įtakos agentus pradėjo versti Ukrainą kapituliuoti.

„Kai nieko neįvyko, Kremlius paskelbė apie 4 regionų aneksiją. Kodėl taip buvo padaryta? Ekspertai gūžčioja pečiais. Niekas niekada to nedarė, tai beprasmis faktas, kuris tik blogina Kremliaus pozicijas derybose. Kažkoks konvulsinis mėtymasis. Kremlius nieko neturi. Ir štai – naujausias strategijos pokytis: „Mes kovojame už taiką“. Kremlius jau supranta, kad kito kelio nėra, reikia skubiai ieškoti išeities. Įsigaliojo sankcijos už naftą, biudžetas plyšta... Trūksta pinigų. Kremlius visur aižėja. Ir štai nauja Putino strategija... Bet ką jis siūlo? Šį kartą sąlygų metmenis paskyrė kitas supuvęs politikas – buvęs Ukrainos lyderis Medvedčiukas, Putino krikštatėvis... Apie save priminė straipsniu, kuris, visiškai akivaizdu, buvo parašytas jo vardu prezidento administracijoje. Jis paskelbė idėją sukurti dvi Ukrainas: Ukrainos padalijimą pagal „38-ąją paralelę“, – sakė rusų istorikas.

 

38-oji paralelė – vadinamasis Korėjos scenarijus, kai po kruvino karo šalis buvo padalinta į dvi priešiškas valstybes.

„Kremlius siūlo padalyti Ukrainą. Jo nuomone, reikia būti su Rusija, ir ten, sakoma, veiks „tremties vyriausybė“: Janukovyčius, Azarovas, Medvedčiukas... Idėja padalinti Ukrainą pagal sąlyginę 38-ąją paralelę yra bevertė, nes Ukrainos žmonės niekada su tuo nesutiks. Ir jokia Ukrainos valdžia nesugebės, net ir labai norėdama, įveikti Ukrainos žmonių valią ir įkalbėti juos kapituliuoti. Tai nukreipta ne į ukrainiečius, o į Vakarus... Iš Kremliaus pasigirsta šauksmas: „Liaukis, nemušk mums veido!“... Kremlius nori sustoti, suryti tai, ką pavyko pagauti, ir paleisti naują puolimą po kelerių metų. Tai liudija ir Šoigu planas: padidinti kariuomenę iki 1,5 mln... Jiems reikia atsikvėpti“, – perspėjo Černyševskis.

(6)
(12)
(-6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: