Dalis rusų atsipeikėjo: „Prašome atleidimo“  (1)

„Prašome atleidimo, kurio niekada nesulauksime, ir pažadame niekada nepamiršti skausmo, kurį mūsų šalis atnešė Ukrainai".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį sakinį cituoja internetinė žiniasklaida DOXA, spontaniško memorialo, sukurto Sankt Peterburge prie garsaus XIX amžiaus ukrainiečių poeto Taraso Ševčenko statulos, kontekste. Maskvoje memorialas buvo pastatytas prie kito garsaus XIX–XX amžių ukrainiečių poeto Lesios Ukrainkos statulos.

Kaip praneša įvairūs vietiniai „Telegram" kanalai, mažiausiai 17-oje Rusijos miestų žmonės prie šių spontaniškų memorialų neša gėles ir nuotraukas su sugriauto namo Dnipro mieste (Ukraina), į kurį 2023 m. sausio 14 d. pataikė Rusijos raketa. Kaip pranešė BBC, per smūgį žuvo mažiausiai 40 žmonių, įskaitant vaikus, ir 75 buvo sužeisti, sunaikinta visa pastato dalis.

„Global Voices" surinko kai kuriuos „Telegram" pranešimus su šių memorialų nuotraukomis.

Regioninė žiniasklaida pranešė, kad Syktyvkare, Tomske ir Čeliabinske prie paminklų buvo padėtos gėlės. Kazanėje aktyvistai taip pat yra pakabinę žuvusiųjų portretus. Belgorode ir Sankt Peterburge paminklai anksčiau buvo išmontuoti, tačiau gyventojai vėl nešė gėlių.

 

Spontaniški memorialai atsirado visoje Rusijoje: Maskvoje, Tverėje, Krasnodare, Novosibirske, Omske, Voroneže, Ivanove, Syktyvkare, Jekaterinburge, Samaroje, Uljanovske, Kostromoje, Vladivostoke ir Sankt Peterburge.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(253)
(2)
(251)

Komentarai (1)