„Mes jau turime F-16 lėktuvams paruoštą personalą“: Ukraina artimiausiu metu gali gauti NATO naikintuvus  ()

Karo žurnalistas Vladislavas Selezniovas pasiūlė, kad Ukraina artimiausiu metu gaus F-16 naikintuvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladislavas Selezniovas atsakymą į klausimą, kiek tikėtina, kad kariniai lėktuvai ir tankai „Leopard-2“ atkeliaus į Ukrainą, pradėjo pokštu, kad reikia bijoti savo troškimų, nes jie gali išsipildyti. Jis tai pasakė su mįslinga šypsena.

Tada karo ekspertas pasakė, kad Vakarai aprūpina Ukrainą reikiama ginkluote ir technika ne vienu kartu, o nuosekliai, kad neatkreiptų ypatingo Rusijos dėmesio ir tuo neprovokuotų Putino eskaluoti karinį konfliktą.

Vladislavo Selezniovo interviu televizijos kanalui „Pryamiy“ galima pažiūrėti „YouTube“.

Selezniovas juokaudamas paaiškino, kodėl Ukrainos sąjungininkai neperduoda Ukrainai visko iš karto, darydami tai etapais:

„Iš tiesų dabar vykstantį Vakarų šalių procesą galima apibūdinti vienu posakiu: pamažu verdame varlę karštame vandenyje. Akivaizdu, kad jei iš karto įmesi į verdantį vandenį varlę, tada ji iš ten iškils. Palaipsniui didiname laipsnius, todėl Putino Rusija nereaguoja į iššūkius, su kuriais susidurs, nes be F-16 naikintuvų pilotų rengimo (ir išgirdome Nyderlandų vyriausybės pareiškimą Ramšteine, kad jie pasiruošę mums duoti būtent F-16), jau turime apmokytą personalą ir pilotus“.

 

Vladislavas Selezniovas papasakojo, kaip vyksta tankų „Leopard-2“ perkėlimas į Ukrainą: „Antras variantas – įgulų mokymas „Leopard-2“ tankams. Lygiai taip pat šis procesas artimiausiu metu prasidės poligonų ir mokymo centrų teritorijoje Rytų Europoje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(1)
(61)

Komentarai ()