Čekijos prezidentas neabejoja: Ukraina tikrai nusipelnė narystės NATO iškart po karo  ()

Buvęs NATO generolas pažymėjo, jog Ukrainos kariuomenė po šio karo taps labiausiai patyrusia visoje Europoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išrinktas Čekijos Respublikos prezidentas, buvęs NATO generolas Petras Pavelas pareiškė, kad Ukraina nusipelno narystės NATO, vos pasibaigus karui.

Pirmajame interviu nuo tada, kai buvo išrinktas, P. Pavelas BBC žurnalistams sakė, kad Ukraina yra „moraliai ir praktiškai pasirengusi" prisijungti prie Aljanso pasibaigus karui.

„Ukrainos kariuomenė tikriausiai bus labiausiai patyrusi kariuomenė Europoje. Ukraina nusipelno būti demokratinių šalių bendruomenės dalimi", – sakė P. Pavelas.

Paklaustas, ar tai reiškia narystę NATO, naujasis Čekijos vadovas atsakė teigiamai: „Manau, kad jie tikrai to nusipelnė“.

Tačiau P. Pavelas pabrėžė, kad karo pabaiga yra Rusijos rankose. „Tereikia vieno prezidento V. Putino sprendimo išvesti savo pajėgas iš Ukrainos, ir karas baigsis", – sakė jis.

 

Remiantis 100% balsų skaičiavimo rezultatais, Petras Pavelas laimėjo, surinkęs 58% balsų. Jis oficialiai pradės eiti prezidento pareigas 2023 metų kovo 9 dieną.

Dieną prieš tai prezidentas V. Zelenskis paskambino būsimam kolegai ir pasveikino jį su pergale. Pavelas taip pat gavo kvietimą apsilankyti Kyjive su oficialiu ar darbo vizitu.

Vėliau Petras Pavelas pažadėjo paremti Ukrainą jos kovoje su Rusijos agresija. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()