Kadyrovo planas, kaip smogti Lenkijai: bandys atskirti Sileziją, kviečia į pagalbą Maskvą  ()

Čečėnijos lyderis, geras Putino draugas Ramzanas Kadyrovas norėtų karo su Lenkija. Jis mato priežasčių, kodėl Rusija turėtų surengti karinę kampaniją prieš Lenkiją ir norėtų viename jos regione surengti referendumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadyrovas paskelbė, kad Silezijoje reikėtų surengti referendumą dėl regiono nepriklausomybės. Didžioji istorinio Silezijos regiono dalis yra Lenkijoje, mažesnės dalys - Čekijoje bei Vokietijoje. Silezija turi savą dialektą, kultūrą, kartais čia kalbama apie autonomijos siekį. Šis regionas neturi nieko bendro su Rusija, todėl Kadyrovo kalbos apie referendumus būtų ne kažkokių įsivaizduojamų Rusijos interesų vykdymas, o tiesiog bandymas pakenkti Lenkijai ir tiek.

 

Aišku, Kadyrovas sakė, kad Rusija padėtų organizuoti tokį referendumą, nes turi patirties nelegalių referendumų rengime ir klastojime svetimose šalyse.

Be to, Kadyrovas pareiškė, kad pritartų karinei kampanijai prieš Lenkiją, nes ją reikia „denacifikuoti“ ir, žinoma, „desatanizuoti“. Rusija naudoja satanizmo motyvą bandydama savo karams suteikti religinį, šventą motyvą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(56)
(-54)

Komentarai ()