Rusija skelbia sensaciją – oficialiai pripažino naujausio savo „stebuklingo ginklo“ panaudojimą kare prieš Ukrainą  ()

Pramonės ir prekybos ministerijos vadovas Denisas Manturovas sakė, kad lėktuvas pataiko ir į oro, ir į žemės taikinius. Kremliuje Su-57 vadinamas 5 kartos lėktuvu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ministro Pirmininko pavaduotojas – Rusijos Federacijos Pramonės ir prekybos ministerijos vadovas Denisas Manturovas sakė, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos naudoja 5-osios kartos naikintuvą Su-57 Ukrainoje. Tai jis pasakė interviu „Interfax“.

Pasak Manturovo, Rusijos kariai „sėkmingai naudoja“ naikintuvus Su-35, bombonešius Su-34, taip pat 5 kartos lėktuvus Su-57.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad Su-57 specialioje operacijoje sprendžia įvairiapuses užduotis pataikyti tiek į oro, tiek į žemės taikinius“, – į klausimą apie Su-57 panaudojimą atsakė Pramonės ir prekybos ministerijos vadovas.

Jis taip pat teigė, kad naujų modelių kovinių lėktuvų naudojimas teigiamai veikia užsienio klientų susidomėjimą.

 

Tačiau lėktuvai neskrenda į Ukrainos oro erdvę, bijodami būti numušti. Smūgiuojant į Ukrainą naudojamos ilgo nuotolio raketos „oras-žemė“ arba „oras-oras“.

Su-57 yra Rusijos naikintuvas, kurį sukūrė Jungtinių orlaivių korporacija. Pirmasis lėktuvo skrydis buvo atliktas 2010 metų sausio 29 dieną. Pirmieji masinės gamybos naikintuvai į Rusijos armiją pateko 2020 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(43)
(-41)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()