Zelenskis paskelbė, kada Ukraina paliks Bachmutą  ()

Pasak Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio, karo „įšaldymas“ Ukrainai nebūtų naudingas, nes tai tik pailgintų konfliktą ir padidintų aukų skaičių. Todėl Ukraina ruošiasi kovoti iki pergalės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainai svarbu apsaugoti Bachmutą, bet ne bet kokia kaina. Tai naujame interviu pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Taip, tai nėra labai didelis miestas. Tiesą sakant, kaip ir daugelį kitų Donbaso miestų, jį sunaikino rusai. Mums svarbu jį apsaugoti, bet ne bet kokia kaina ir ne tam, kad visi ten žūtų. Mes kovosime tol, kol bus protinga, rusai tada norės toliau eiti į Kramatorską ir Slovianską, iki Donbaso sienų ir iki pat Dnipro, jei tik galės. Priešinsimės ir tuo pačiu ruošime kontrataką“, – sakė Zelenskis

Žurnalistų paklaustas, ar nebijo, kad karas tęsis dar ilgai, o sąjungininkų parama išnyks, Zelenskis atsakė, kad „tas, kuris tiki, kad kada nors galime būti palikti, nesupranta mūsų gilios motyvacijos kovoti“. „Mes nesame trys šimtai spartiečių ir nesijaučiame didvyriais. Bet žinome, kad Europa stovi už mūsų ir tų, kurie supranta Rusijos grėsmę“, – pabrėžė Ukrainos prezidentas.

Zelenskis taip pat pažymėjo, kad Ukraina ruošiasi trumpam karui ir pergalei jame nepaisant Kremliaus bandymų karą vilkinti. „Kuo greičiau baigsis, tuo mažiau aukų turėsime. 2014 m. konfliktas įšaldytas, ir tai mums nebuvo naudinga. Minsko susitarimai suteikė Putinui laiko pasiruošti netikėtam puolimui, mes nepakliūsime vėl į tuos pačius spąstus. Mūsų kariai yra labiau motyvuoti, nes saugo savo šeimas, namus. Kita vertus, esame įsitikinę, kad ekonominės sankcijos prieš Maskvą yra didelė pagalba, jos suteikia mums laiko ir erdvės saviorganizacijai“, – sakė Zelenskis.

(92)
(2)
(90)

Komentarai ()