Paviešintas Kinijos taikos planas: JAV ir Europa, švelniai tariant, visai nesužavėta  (1)

Anot „Bloomberg“, Kinijos planas dėl taikaus Rusijos Federacijos karo prieš Ukrainą sureguliavimo apima raginimus nutraukti ugnį ir nustoti tiekti ginklus Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „Interfax-Ukraine“.

Su planu susipažinę Europos pareigūnai, kurie norėjo likti anonimiški, sakė, jog tikėjosi plane pamatyti raginimus nutraukti ugnį ir ginklų tiekimą Ukrainai. JAV ir jų sąjungininkės manė, kad tuo metu V. Putinas galėjo pasakyti panašias pastabas antradienio kalbos metu Maskvoje ir galbūt vasario 24 d., minint pirmąsias metines (viso masto invazijos į Rusijos Federaciją Ukrainoje – red.) ir galėtų pasiūlyti JT rezoliucijos projektą, kuris konkuruotų su Ukrainos šalininkų remiama rezoliucija“, – rašoma leidinyje.

„Bloomberg“ pažymi, kad Kinijos taikos planas „kelia skepticizmą JAV ir Europoje“, taip pat Kinijos bandymai, praėjus metams po paskelbimo apie jos neribotą partnerystę su Rusija, įtikinti pasaulį, kad Pekinas yra neutralus žaidėjas. Pabrėžiama, kad Kinijos vadovybė ne kartą gynė kai kurias priežastis, dėl kurių Rusijos Federacija pradėjo karą, nors ir nepritarė pačiai invazijai, tačiau per kelis mėnesius susidūrė su savo išlaidų padidėjimu, ypač dėl ambicijų nustatyti Taivano kontrolę.

 

„Nors Kinija nepaskelbė taikos plano detalių, Wang Yi teigė, jog pasiūlyme bus raginama gerbti teritorinį vientisumą, apsaugoti branduolinius objektus ir nepritarti biocheminių ginklų naudojimui“, – rašo laikraštis.

Pažymima, kad karas Ukrainoje šiuo metu pasaulinėje politikoje tampa pagrindine Kinijos ir JAV problema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(46)
(-35)

Komentarai (1)