„Jie nukals „Starlink“ internetą“. Skelbiamas rimtas perspėjimas Ukrainai - kas nutiko?  ()

Dabar Ukrainos kariuomenė plačiai naudoja „Starlink“ karo veiksmuose, tačiau Sergejus Flešas paragino ieškoti jam alternatyvų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai galės slopinti „SpaceX“ palydovinį internetą Ukrainoje, kad trukdytų šalies kariuomenei. Karys ir savanoris Sergejus Flešas perspėjo apie tokią grėsmę „Facebook“ puslapyje.

Anot specialisto, nors rusai neturi paruoštų technologijų, galinčių pažeisti didelį beveik 4000 palydovų tinklą, tačiau jie gali tokią sukurti ateityje. „Tirada-2S“ kompleksas, sukurtas specialiai palydoviniam ryšiui slopinti, to tikrai nepajėgus, teigia S. Flešas, ​​tačiau tiki, kad „Palantin“ kompleksas taps būsimos sistemos, nukreiptos prieš „Starlink“, centru.

„Atminkite, kad ateis momentas – ir rusai „Starlink“ sistemą frontuose užgoš elektroniniu karu“, – pažymėjo autorius. „Ką turėtume daryti? Nieko, tik atsiminkite, kad ateis tokia diena ir nepasikliaukite tik „Starlink“.

Komentaruose Sergejus Flešas pridūrė, jog interneto palydovai turi priėmimo antenas, kurios priima signalus iš antžeminių terminalų. Juos galima nuslopinti, jei iš elektroninio karo komplekso tais pačiais dažniais siunčiamas tinkamos galios spindulys. Tačiau GPS tokiu būdu pažeisti negalima, nes sistema tik perduoda signalus iš orbitos.

 

Kai kurie apžvalgininkai teigė, jog Ukrainos kariai galės sunaikinti RF ginkluotųjų pajėgų priešpalydovines sistemas raketomis. Sergejus pažymėjo, kad palydovinio elektroninio karo siųstuvai nukreipia spinduliuotę į viršų, todėl jos negalima aptikti nuo žemės.

„Taip, pagal kai kuriuos sėkmingus scenarijus ją galima aptikti iš oro, bet patikėkite manimi, oro gynyba siųstuvus gerai uždengs“, – paaiškino jis. „Ir visa tai jie gali padaryti toli nuo fronto: ir iš Rusijos, ir iš Baltarusijos teritorijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(7)
(13)

Komentarai ()