[ŽT] Ukraina ruošiasi precendento neturinčiai operacijai: gali būti Belgorodo puolimas  ()

Pavasarį Ukrainos ginkluotosios pajėgos imsis kontrpuolimo, kad išlaisvintų visas okupuotas Ukrainos teritorijas, įskaitant Krymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netrukus Ukrainos gynėjai pradės kontrpuolimą, siekdami išlaisvinti visą okupuotos Ukrainos dalies teritoriją nuo Putino armijos. Tuo pačiu metu Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas neatmeta smūgių į karinius sandėlius ir pačios Rusijos Federacijos teritorijoje.

Praėjusios savaitės pabaigoje Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovo pavaduotojas Vadimas Skibitskis interviu Vokietijos žiniasklaidos šaltiniui „Funke“ kalbėjo apie artėjantį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą, informuoja DW.

Vienas iš svarbiausių strateginių tikslų – įkalti pleištą tarp aneksuoto Krymo ir žemyninės Rusijos.

Kartu Skibitskis pabrėžė, kad apie tikslią datą kalbėti dar anksti, nes tai priklauso nuo daugelio veiksnių, įskaitant karinės technikos tiekimą iš Vakarų.

Be to, Ukrainos ginkluotosios pajėgos yra pasirengusios smogti Rusijos Federacijos teritorijai, iš kurios apšaudo pačią Ukrainą.

Kaip pavyzdį Skibitskis nurodė Charkivą, kuris nuolat apšaudomas iš Belgorodo srities teritorijos. Vyriausiasis žvalgybos direktoratas nurodė, kad pagrindinis pavasario kontrpuolimo tikslas – atkurti 1991 metų Ukrainos sienas.

 

Praėjusią savaitę Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovas Budanovas pareiškė, kad Putinas iškėlė užduotį savo armijai iki kovo 31 dienos pasiekti Donecko ir Luhansko sričių sienas.

Taip pat, anot jo, svarbiausi mūšiai Ukrainoje klostysis nuo pavasario vidurio iki jo pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(1)
(89)

Komentarai ()

Susijusios žymos: