Labai efektyvus ginklas: Ukrainos kariai palygino M777 ir „Giacint-B“ haubicų darbą  ()

Artileristai teigia, kad brigada turi ir amerikietiškų M777 haubicų, tačiau nėra skirtumo, ar 152 mm, ar 155 mm sviedinys sunaikins priešą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Chersono srityje Ukrainos kariai naikina Rusijos pajėgas haubica „Giacint-B“ (Hyacinth), praneša „ArmyInform“.

Įgulos vadas Jevgenijus sako, kad jie priešą naikina bet kuriuo paros metu. Haubicos taikiniai yra Rusijos ginkluotųjų pajėgų šarvuočiai ir kita technika, taip pat kariai. Pažymima, kad brigada naudoja ir sovietines haubicas, ir modernias M777.

„Mūsų „Giacint“ nėra naujas ginklas, bet labai efektyvus. Žinoma, M777 yra patogesnis, lengvesnis, bet, mano nuomone, nesvarbu koks sviedinys sunaikins rusus - 152 mm arba 155. Svarbiausia, kad priešas būtų sunaikintas, ir mes tai darome visą laiką“, – sako Jevgenijus.

Kovotojai teigia esantys priešakinėse linijose nuo pat pirmųjų Rusijos karo prieš Ukrainą dienų. Efektyviam užduočių atlikimui labai svarbu, kad ekipažas derintų visus procesus. Kitas „Giacint-B“ įgulos narys Romanas sako, kad karas neturi nieko bendra su romantika, bet vis tiek malonu, kai sviedinys skrieja okupanto link. Kiekvienas veiksmas bent milimetru priartina Ukrainos pergalę.

 

„2A36 Giacint-B“ yra sovietinis 152 mm tempiamas pabūklas, naudojamas nuo 1975 metų. Tarp dabartinių „Giacint-B“ operatorių yra ne tik Rusija, Ukraina, Armėnija ir kitos buvusios sovietų šalys, bet ir Suomija, Libanas, Irakas. Ukraina savo „2A36 Giacint-B“ kurį laiką naudojo antiteroristinėse operacijose šalies rytuose. „Giacint-B“ šaudymo nuotolis - iki 28,5 km, bet raketinį variklį turintis sviedinys gali nuskrieti visus 33,5 km. 

(38)
(0)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: