Iš Kroatijos atskrenda galingas papildymas – Ukrainos kariuomenės laukia didelė staigmena (Foto)  ()

Šiuo metu Kroatijos oro pajėgose kartu su keturiais „Black Hawk“ sraigtasparniais tebėra dar dešimt Mi-171Sh sraigtasparnių, kurie netrukus taip pat gali iškeliauti į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kroatija iš savo oro pajėgų išėmė sovietų sraigtasparnius Mi-8 ir pradėjo „jų siuntimo į Ukrainą operaciją“.

Iš viso kalbame apie 14 sraigtasparnių Mi-8, kurie tarnavo šios šalies oro pajėgose – 12 Mi-8MTV-1 ir dviejų Mi-8T sraigtasparnių perdavimą.

„Jutarnji list“ teigimu, sraigtasparniai bus paruošti transportavimui maždaug po dešimties dienų. Šiuo metu nuo šių sraigtasparnių nuimami ženklinimai ir, esant reikalui, atliekami restauravimo darbai.

Ateityje šie sraigtasparniai bus atgabenti į Lenkiją, iš kur pusė jų skris „savarankiškai“, kita pusė bus iš dalies išardyta ir siunčiami sausuma.

 

Leidinio teigimu, oficialaus Mi-8 perdavimo patvirtinimo gauti neįmanoma, nes Kroatijos vyriausybė neplatina informacijos apie karinę pagalbą Ukrainai.

Dar praėjusių metų lapkritį „Jutarnji list“ buvo rašoma, kad Kroatijos gynybos ministerija nusprendė perduoti Ukrainai 14 savo sraigtasparnių Mi-8, tačiau tuo metu dar reikėjo gauti šalies valdžios pritarimą. Nuo 2014 metų Kroatija planuoja pakeisti rusiškus Mi sraigtasparnius amerikietiškais UH-60 „Black Hawk“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(207)
(6)
(201)

Komentarai ()