„Žinojo vos 3 ar 4 žmonės“. CŽA atskleidė Putino paslaptį apie invaziją į Ukrainą  ()

„Jis manė, kad Ukraina yra silpna ir susiskaldžiusi, jis manė, kad Vakarai yra atsipalaidavę, ir jis manė, kad modernizavo Rusijos kariuomenę tiek, kad ji pajėgi iškovoti greitą ir lemiamą pergalę.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Centrinės žvalgybos agentūros direktorius Williamas Burnsas mano, kad apie didelio karo Rusijoje pradžią iš diktatoriaus Vladimiro Putino aplinkos žinojo tik trys ar keturi žmonės. Jis tai pasakė interviu CBC News.

Pasak jo, pastaraisiais metais V. Putinas susiaurino savo patarėjų ratą, vertindamas lojalumą, o ne kompetenciją. Jis pažymėjo, kad kalbama apie grupę žmonių, kurie diktatoriui pasakė tai, ką jis norėjo išgirsti, nes tai naudinga karjerai.

„Aš manau, kad tai buvo vienas iš esminių trūkumų priimant sprendimus Rusijoje prieš pat karą, nes tai buvo toks artimas žmonių ratas, sustiprinantis vienas kito giliai klaidingas prielaidas“, – sakė CŽA direktorius.

Burnsas teigė, kad 2021 metų rudenį V. Putinas suprato, kad strateginis Rusijos galimybių langas užsidaro, ir jam reikia Ukrainos okupacijos, kad jis būtų prisimintas kaip „puikus vadas“.

 

„Jis manė, kad Ukraina yra silpna ir susiskaldžiusi, jis manė, kad Vakarai yra atsipalaidavę, ir jis manė, kad modernizavo Rusijos kariuomenę tiek, kad ji pajėgi iškovoti greitą ir lemiamą pergalę. Žinoma, kiekviena iš šių prielaidų pasirodė esanti klaidinga“, – apibendrino Burnsas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(3)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: