Jūrų mūšiuose – laisvųjų elektronų lazeriai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Indigo89 2010-03-21 22:58
Karas visada buvo, yra ir bus, gresmes visada isliks, ir visada butent karineje pramoneje pirmiausia bus pritaikyti moksliniai atradimai. Nes tai yra gyvybiskai svarbu kuriantiems, visa kita gali ir palaukti.
enzim 2010-03-21 23:40
Karingumas auklėjimo pasekmė. Auklėtų visus, kad karas baisus nusikaltimas- karų nebūtų. O kad karas skatina technologijų vystymąsi, gali džiaugtis tik žmogėdra. Man nereikia greitų atradimų, iš kurių sunkiasi šimtų tūkstančių žmonių kraujas, aš už savalaikius atradimus, kurie stiprintų humanizmą.
Analog 2010-03-21 23:58
Bet tarkim, jei vakarai nustos skirti pinigus karinėm reikmėm, ar išvis nusiginkluos, tada neišvengiamai bus okupuoti ar atominėm bombom užmėtyti, tad čia kaip užburtas ratas. Tad norint palaikyti taiką, reikia ginkluotis arba atrasti stebuklingą būdą, kaip suvienodinti visų mąstymą. Dabar realesnis variantas yra pirmasis.
HiTech 2010-03-22 00:58
Ar neišsispręstų ši, karo problema, jei pasaulyje būtų tik viena valstybė?
mnv 2010-03-22 01:13
Tada visi zmones kosmopolitais but turetu O dabar nacionalistu, patriotu ir pns yra Siaip sajungos galetu padet, pvz susikurtu s.amerikos sajunga, p. amerikos sajunga, azijos sajunga, i tokias kaip dabar yra ES, tada galetu tos sajungos susijungt i viena sajunga...tarkim UEU (United earth union) ir vuolia, galim pamirst karus tarpusavy ir... ruostis karams su kitomis planetomis Tiesa tam labai kistu koja.. velgi religijos...
Muskietininx 2010-03-22 10:19
Jeigu kokiu nors stebuklingu būdu sugebėtum padaryti, kad visi žmonės kalbėtų viena kalba, tikėtų į tą patį Dievą, turėtų tas pačias tradicijas, visi būtu patriotai ir gyventų vienoje šalyje pvz. pavadinimu earth. Tai taip, tai išsispręstų. Bet dabar tai neįmanoma. Yra daugybė šalių su skirtingomis tradicijomis ir skirtingomis religijomis. Kaip mnv minėjo yra daugybė nacionalistų ir patriotų kurie tikrai tam prieštarautų. Jeigu kokiam nors didžiam karžygiui prieš kelis tūkstančius metų būtų pavykę užkariauti visą pasaulį, galbūt mes gyventume valstybėje be karų. Bet iš kitos pusės tai vėl neįmanoma. Nes vien skirtingas klimatas pradėtų formuoti naujas tradicijas ir vėl kiltų nauji nesutarimai. O aš manau, kad nereikia vienos valstybės. Būtu neįdomu gyventi. Su daugybe skirtingų kultūrų ar religijų tikrai įdomiau gyventi. Įvairumas suteikia pasauliui daugybe spalvų. O žiūrėti spalvotą televizorių tikrai įdomiau nei juodai baltą. O su karais ir ginkluotėmis galime tvarkytis paprasčiau. Reikia tinkamo auklėjimo, tinkamų vertybių įskiepijimo ir viskas būtų gerai. Arba kaip mnv minėjo sudaryti didžiulę sąjungą. UEU bent jau man skamba tikrai nebolgai.
syberex 2010-03-22 12:21
Neissprestu - kiltu pilietinis karas. Kariniai konfliktai kyla del skirtingu paziuru, religijos, vadzios ar naudos siekimo, o ne del to kad pasaulyje egzistuoja daug valstybiu. Ir kaip ir daugelis sake karai buvo, yra ir bus, tai ne zmoniu blogas auklejimas tai prigimtis. Paziurekite i gyvunijos pasauli , kuriai mes irgi priklausome, ten nuolatine kova uz buvi, yra plesrunu yra ir auku. Negimem visi vienodi, visada bus zmoniu grupiu mastanciu kitaip. O ten kur skirtingas mastymas neisvengiami konfliktai. Kodel palestinieciai su zydais kariauja ? todel, kad Izraelis buvo ikurtas palestinieciu zemeje - trumpai tariant analogija i gyvunijos pasaulyje teritorijos gynima. Kodel JAV kariavo su Iraku ? Nafta - naudos siekimas (gamtoje pestynes del grobio). Na argi ne analogiskai gyvunams ir mes darome ? tik musu tos kovos ir pestynes isreikstos kitokia forma, nes mes mastancios butybes, mokam naudoti irankius ir suprantam, kad pranasumas pries kita, tai kelias i pergale, todel ir kuriam ginklus, o ginklu kurimui reikalingas mokslas, isradimai. Ir dar vienas dalykas, kariuomene ir ginklai reikalingi ne vien tam, kad su kazkuo kariauti, bet ir tam kad nekiltu karas. Uzpulti silpnesni savo kaimyna tikriausiai toks noras kiltu, o jei dar tas kaimynas turi kazko naudingo, tai nagus tiesiog niestetu, bet uzpulti sau lygu jau toks noras nelabai kiltu.
HiTech 2010-03-22 14:53
Na religija siaip nera pagrindas karams, tai yra tik zmonems pasakyt, kad vat jie kitatikiai ir mes juos pulsim, o tikroji priezastis yra visai kita. Pvz, jei turkija butu priimta i EU taigi nekiltu nei karas nei ka. Tradiciju bei kalbos niekas neverstu atsisakyti. Butu padaryta, kad valstybes butu viena nuo kitos smarkiai priklausomos, ir jei kazkuri sugalvotu pakariauti, tai ta valstybe butu ismesta is tos pasaulines sajungos ir tai automatiskai reikstu tos valstybes zlugima, o kai zmones pergalvotu savo veiksmus, nusiramintu, tada ir vel i sajunga priimti. Aisku cia labai primityvi tokios kaip pasaulio sajungos vizija, bet manau blogiau nebutu nei kad yra
Analog 2010-03-22 16:03
Tai siaurai mąstai arba išvis to nedarai. Kiltų žymiai daugiau konfliktų nei dabar, buvom SSRS, matyt labai gera. Jei, tarkim, būtų tokios sąjjungos, kaip EU, Š. Amerikos ir P. Amerikos, Azijos ir jos galiausiai susijungtų į vieną, gal tada ir nekils tiek konfliktų. Svarbiausia, kad nebūtų prievartos, būtų paliktos kalbos, papročiai, pažiūros.Išvis, iškur kažkas turi teisę sujungti visas šalis? Tas neįmanoma, o 2 stiprios sąjungos, netgi labai tikėtina.
syberex 2010-03-22 16:11
Is istorijos kiek pamenu viduramziais buvo kryziaus karai. O del Turkijos, kad ji jei ir butu priimta i EU tai dar nereiskia, kad ji negaletu kariauti. Turkija musulmoniska salis. Prisiminkim kas dejosi kai Danijoj isleido karikatura su pavaizduotu mahomedu ir vietoj turbano bomba, kai korana buvo isniekine (nepamenu kas, tikriausiai amerikieciai ).Taip kad negaleciau tvirtai sakyt, kad religija nera pagrindas karams . Abejoju ar valstybes labai jau noretu buti priklausomos viena nuo kitos . Jos noretu buti priklausomos tiek kiek joms tai naudinga.
HiTech 2010-03-22 17:41
Nu tai as apie ta pati kalbu kaip ir tu, ir jeigu as nemastau vadinasi tu irgi Ar as sakau kad prievarta visi i ta sajunga turetu stoti, pvz jei i ES priimtu ne tik europos valstybes ir po kazkiek metu daeitumem iki to kad visas pasaulis butu ES, aisku tada pavadinima reiketu pakeist, ir nesvarbu ar po viena valstybe jungsis ar kelios sajungos sujungs man tas neidomu, kalbam apie galutini tiksla - visas valstybes apjungiancia sajunga. Na butu tikrai idomu paziureti kaip Turkija pradetu kara su kad ir Danija jei turkai butu europos sajungoje, manau nesiryztu tokiam zingsniui.
Kaimas007 2010-03-29 12:15
tiems kurie sako, kad mokslui nereikia karo mokslui reikia MOTYVACIJOS, o karas yra puiki motyvacija. Jeigu zmones nebutu tureje motyvacijos sukurti atomine bomba, tai abejoju ar jie butu labai gilinesi i ta atomu pasauly. Klausimas "humanistams": Jeigu civilazacija jau egzistuoja tukstancius metu be atomo, tai kam dabar tas atomos reikalingas? O kai yra karo (tiksliau islikimo) gresme, tada atsiranda MOTYVACIJA lysti i atomu pasauly ir bandyti israsti kazka, kas pades tau ISGYVENTI. Dar vienas klausimas: Jeigu mokslinius isradimus galima panaudoti "blogajam" karui, tai gal reikia atsisakyti isradimu? Gal reikia mokslininkus apsaukti raganiais ir ant lauzo juos visus sudeginti? Tada nebus baisiuju isradimu ir zmones nenaudos ju baisiems karams D
Kaimas007 2010-03-29 12:42
reikia suprasti, kad ne visi zmones yra "paklusnios aveles" yra ir "kontroliuojantys" kurie VISADA nores kontroliuoti kitus zmones ir jie tai darys bet kokiomis priemonemis. Jeigu bus gentis zmoniu kurie netures "valdanciojio" lyderio, tai jis vistiek laikui begant atsiras, o tas lyderis noredamas, kad gentis isliktu - prades galvoti apie konkurentu(kitu genciu) prigesinima - t.y. technologijas kurios suteiktu jo genciai pranasuma pries kitas gentis. Visos gentys darniai gyventi NEGALI. Pamirskit tas nesamones: mes visi zmones ir gyvenkime draugiskai visi kartu. Jeigu tavo gentis yra toliau pazengusi, tai tu budamas genties lyderis galvosi: kodel mano gentieciai turi dirbti sunkius darbus? tegul dirba tie negrai is kitos genties, jie atsilike, silpni, tai mes juos paversime vergais.
rwc 2010-03-30 01:20
Jei nebus ginkluotės ir bent kažkiek savisaugos, visi taps pacifistais - tuomet eilinis hipių vadas galės įvykdyti revoliuciją. Turi antivirusinę? Dalyvauji kare. Rakini duris? Dalyvauji kare. Įjungi mašinos signalizaciją? Dalyvauji kare. Kenčia civiliai: negauni svarbaus e-mailo, kaimynai negali užsukti pas tave prakiurusio vamzdžio, naktimis nemiega, jei stiprus vėjas... Mokslas turi pasirūpinti kokybiškomis gyvenimo sąlygomis - visokių tamsiųjų materijų tyrinėjimas tam ir yra, kad leistų mums suvokti, ką galime pasiimti iš gamtos. O saugumas, kaip ir sotumas, yra apatiniame žmogaus poreikių piramidės laiptelyje. Kas iš to, jei turėsi Ferrari, žinosi viską apie BB - jei kiekvieną minutę drebėsi, kad kokie pankai nenušautų. Tuo tarpu dabartinis karas mane žavi: jis vis labiau tampa humanitarinėmis operacijomis, kasdien žūva vis mažiau žmonių. Nebereikia kareivių - yra robotai ir žvalgybiniai nepilotuojami lėktuvai. Grėsmės neutralizuojamos vis mažiau padarant žalos - grafito bombos nutraukti elektros tiekimui, lazeriais valdomos raketos, galų gale - lazeriniai ginklai, kurie netinkami masinėms atakoms. Ir apskritai, kalbant vien juodai baltom kategorijom, galima prieiti išvados, kad mokslas, progresas ir civilizacija - didžiausias blogis, koks kada buvo Žemėje. Savo progresu išnaikinome neandertaliečius, kardadančius tigrus, užteršėme jūras, išdeginome miškus... Dėl ko? Kad viena rūšis egoistų, juokinga 6 milijardų individų populiacija gautų komfortą krapštydama bambą? Karas yra tik vienas iš civilizacijos pasiekimų, ir jis niekuo ne blogesnis už bet kokį kitą progresą.