[ŽT] Rusijos Dūma oro gynyba pasiūlė pasirūpinti patiems verslininkams  ()

Rusijos valdžia pripažįsta, kad nepajėgi apsaugoti nuo atakų visos kritinės šalies infrastruktūros, todėl Valstybės Dūma rekomenduoja verslui savarankiškai įsigyti oro gynybos sistemų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-04 [ŽT] Rusijos Dūma oro gynyba pasiūlė pasirūpinti patiems verslininkams  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę išsakė Valstybės Dūmos gynybos komiteto pirmininkas Andrejus Kartapolovas, rašo „The Moscow Times“.

Deputatas priminė, jog Rusijos Federacija yra didelė valstybė. Ir todėl „visada bus plyšys“, per kurį atakos dronas gali įskristi į jos teritoriją. Štai kodėl jis rekomenduoja Rusijos korporacijoms pirkti oro gynybos įrangą kovai su dronais. Ir A. Kartapolovas pažymėjo, kad „Krašto apsaugos ministerijos priemonės yra orientuotos į svarbių valstybės ir karinių objektų uždengimą“.

Toks verslo indėlis į saugumą, anot jo, leistų apsaugoti naftos bazes, dujų skirstymo stotis, elektrines, tiltus, viadukus ir gamyklas. Valstybės Dūmos ekspertas taip pat sako, kad verslininkai turėtų nuolat pirkti oro gynybos sistemas.

„Yra gana nebrangių priemonių kovai su nepilotuojamais orlaiviais, kurias kiekviena save gerbianti korporacija gali įsigyti ir įrengti savo patalpose“, – sakė A. Kartapolovas.

2023 metų sausio pradžioje ant Maskvos centre esančių pastatų stogų pasirodė oro gynybos raketų sistemos „Pantsir-S1“. Teritoriją, kurios viduryje yra Kremlius, supa trys ant stogų įrengti kompleksai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()