[ŽT] Įsiutusi Ukraina imasi veiksmų: skelbiama galinga medžioklė  ()

Atlygio suma už žudikų vardus siekia 20 000 USD.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota neginkluoto ukrainiečio karo belaisvio egzekucija, sujudino žiniasklaidos erdvę. Po to, ką pamatė, daugelis Ukrainos piliečių ragino aktyviau naikinti rusų okupantus, o kažkas pažadėjo piniginį atlygį tiems, kurie sužinos belaisvį nužudžiusių rašistų pavardes.

Ukrainos advokatas ir kariškis Masi Najemas feisbuke paskelbė 1000 USD atlygį kiekvienam, kuris įvardins rusų nužudytą karį:

„1000 USD už vardą žmogaus, kurį rusai nušovė po to, kai jis pasakė „Šlovė Ukrainai!“. Su patikimais įrodymais, kad tai jis. Esu tikras, kad prie šio įrašo prisijungs daug žmonių. Jie turėtų žinoti šį vardą kaip pagarbos šiam ukrainiečiui ženklą“.

Komentaruose daugelis ukrainiečių ėmė rašyti, kad žada mokėti daug didesnes sumas tiems, kurie išsiaiškins ir parašys rusų okupantų, žiauriai sušaudžiusių ukrainietį karo belaisvį, pavardes. Dabar atlygio suma už žudikų vardus siekia 20 000 USD.

 

P.S. Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau paskelbė karo belaisvio, kurį Rusijos kariai nušovė už tai, kad jis pasakė „Šlovė Ukrainai“, vardą. Pirminiais duomenimis, tai buvo 30-osios atskiros mechanizuotos brigados karys Timofejus Šadura.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(237)
(5)
(232)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: