To dar nebuvo: Rusija vienu metu paleido net 6 „Kinžal“ raketas (Foto, Video)  (1)

„Kinžal“ yra viena iš naujausių Rusijos raketų. Ją gabena naikintuvas MiG-31K, kuris dažnai kyla iš Baltarusijos. „24 kanalas“ pasakoja, kokia pavojinga yra „Kinžal“ raketa ir ar Ukrainos oro gynybos pajėgos gali atremti šią grėsmę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiek Rusija turi „Kinžal“, tiksliai nežinoma. Ukrainos portalai „Military“ ir „Defense Express“ teigia, kad Rusija turi labai ribotas tokių raketų atsargas. Visų pirma, mes kalbame apie dešimtis raketų. Tai, kad priešas šių raketų masiškai nenaudoja, iš tiesų gali rodyti, kad jų nėra tiek daug.

Pirmasis „Kinžal“ panaudojimo atvejis Ukrainoje tapo žinomas 2022 metų kovo 18 dieną. Rusija smogė amunicijos sandėliui Ivano Frankivsko srityje, tai patvirtino Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Tąkart soc. tinkluose pasirodė raketos kritimo vaizdo įrašas. Jame matyti, kad raketa pataiko į žemę 90 laipsnių kampu, kas būdinga „Iskander“ balistinėms raketoms.

2022 metų gegužės 9 dieną į civilinius objektus Odesos regione iš strateginio lėktuvo Tu-22M3 buvo paleistos trys „Kinžal“ raketos.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadovybė pranešė, kad 2022 metų rugpjūčio 7 dieną rusai „Kinžal“ raketa smogė taikiniams Vinycios regione.

Per didžiulį raketų smūgį 2023 m. sausio 26 d. Rusija paleido dvi „Kinžal“ raketas į objektus Kyjive ir Zaporižioje.

Be to, įsibrovėliai panaudojo net 6 raketas „Kinžal“ iš karto per didžiulę raketų ataką prieš Ukrainą 2023 m. kovo 9 d. Karinės oro pajėgos neprisimena, kad toks kiekis būtų panaudotas per vieną smūgį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(25)
(-21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)